2022. augusztus 18., csütörtökMa Ilona napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
2022.08.18. Ilona Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A megengedett határérték alá esett a Sajó vastartalma a szlovákiai szakaszon

Hirdetés

A megengedett határérték alá esett a Sajó vastartalma a szlovákiai szakaszon

Összesen 96 százalékkal csökkent a korábbi mérésekhez képest a Sajó vizének vastartalma a folyó szlovákiai szakaszán, így a megengedett határérték alá esett – közölte szerdán a szlovák gazdasági minisztérium, amit az MTI adott hírül.

A Sajó szlovákiai szakaszát fémmel szennyező alsó sajói bányában mintegy másfél hónappal ezelőtt fejezték be a felszíni vizek elterelésének munkálatait, aminek következtében mintegy nyolcvan százalékkal sikerült csökkenteni a folyóba kerülő szennyezőanyag mennyiségét.

A vállalat akkor közölte, hogy már előkészítés alatt áll a munkálatok következő szakasza, amelynek célja a fennmaradó bányavíz kezelése. A cég igazgatója, Peter Zitnan azt mondta, hogy a projekt már az illetékes környezetvédelmi hatóság előtt van, és engedélyeztetés alatt áll.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/03/sajo-szlovakia-kornyezetvedelem-vastartalom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csúcson az infláció az eurózónában

Az Eurostat közlése értelmében az energiaárak emelkedése húzza az inflációt: mintegy 40 százalékos volt a …