2024. március 2., szombatMa Lujza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.03.02. Lujza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A második, sertésszívet kapott ember is elhunyt

Hirdetés

A második, sertésszívet kapott ember is elhunyt

Az egykori haditengerész, Lawrence Faucette végstádiumú szívelégtelenségben szenvedett, állapota miatt nem volt alkalmas arra, hogy emberi szívet kapjon. Szeptember 20-án ezért génmódosított sertésszívet ültettek be neki – írja az AP amerikai hírügynökség.

A Marylandi Egyetem Orvostudományi Karának közlése szerint a műtét sikeres volt, az első hónapban a transzplantált szív jól működött. A férfi október közepén már felállt, és megkezdték a fizikoterápiáját. A rákövetkező napokban azonban a kilökődés jelei mutatkoztak az 58 éves férfin, végül hétfőn elhunyt.

Feleségének közlése szerint férje tisztában volt azzal, hogy kevés időt tölthet velük, és sosem gondolta volna, hogy ilyen sokáig életben fog maradni. Hozzátette: a műtétet azért vállalta, mert ezzel másokért tudott tenni. Orvosaitól is azt kérte, hogy hozzák ki a legtöbbet az operáció tapasztalataiból.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/11/01/genmodositott-sertes-sziv-atultetes–transzplantacio-korhaz-egeszsegugy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …