2021. január 21., csütörtökMa Ágnes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.21. Ágnes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A lordok is megszavazták a Brexit-megállapodást

Hirdetés

A lordok is megszavazták a Brexit-megállapodást

Csütörtökön jóváhagyta a brit parlament az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszerének feltételeit rögzítő megállapodást. Az egyezmény hajnalban törvényerőre emelkedett II. Erzsébet királynő formális beleegyezésével, így lezárult a szigetországban a brit EU-tagság megszűnése utáni viszonyrendszer szabályainak törvényi előkészítése.

Az Egyesült Királyság január 31-én lépett ki az Európai Unióból. Ezt követően tizenegy hónapos átmeneti időszak kezdődött, hogy megegyezzenek a kétoldalú viszonyrendszerről, mindenekelőtt egy szabadkereskedelmi egyezményről.

A megállapodás múlt héten, közvetlenül karácsony előtt jött létre. Az egyezményt szerdán iktatta törvénybe a brit alsóház, majd csütörtök hajnalban a felső kamara, a Lordok Háza is jóváhagyta.

Hirdetés

Az átmeneti időszak csütörtökön brit idő szerint 23 órakor, közép-európai idő szerint éjfélkor jár le. Ezzel az Egyesült Királyság megszűnik az EU tagja lenni. Az 1246 oldalas megállapodás egyik fő eleme azonban egy

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/12/31/a_lordok_is_megszavaztak_a_brexit-megallapodast/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Svédországban 147 ezer beoltott közül mindössze 136 esetben gyanítanak mellékhatást

Svédországban 147 ezer beoltott közül mindössze 136 esetben gyanítanak mellékhatást

Svédországban 147 ezer embert oltottak be koronavírus ellen a A teljes cikk megtekintéséhez és tovább …