2020. szeptember 21., hétfőMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A litván külügyminiszter szerint az EU tétlenül nézi, mi történik Belaruszban

A litván külügyminiszter szerint az EU tétlenül nézi, mi történik Belaruszban

Tétlenséggel vádolta az Európai Uniót vasárnap Linas Linkevicius litván külügyminiszter a fehérorosz válság ügyében. Ez szerinte aláássa a szervezet külpolitikájának hitelességét is – írja az MTI.

Linas Linkevicius

Linas Linkevicius

Fotó: Mindaugas Kulbis / MTI

A brit Financial Times című lapnak adott interjújában Linkevicius azt mondta, az EU-nak bátorítania kéne a fehérorosz demokratikus folyamatokat és ellensúlyoznia az orosz befolyást az országban, továbbá konkrét segítséget kellene nyújtania a fehérorosz ellenzéknek. Linkevicius szerint a szervezet néha túl későn reagál, az intézkedéseit szétaprózza, ezért nincs hatással sem a társadalomra, sem pedig a vezetőkre. Nem szabad, hogy a fehérorosz nép elárulva érezze magát – szögezte le a politikus. Emlékeztetett arra, hogy Litvánia, Észtország és Lettország augusztus végén büntetőintézkedéseket vezetett be harminc fehérorosz tisztségviselővel, köztük Aljakszandr Lukasenka elnökkel szemben, és a szankciók között szerepel a vízumtilalom is. Az interjúban Linkevicius kijelentette, hasonló intézkedéseket vár a többi uniós tagország részéről is.

Pénteken Szvjatlana Cihanouszkaja volt elnökjelölt, a fehérorosz ellenzék vezetője az ENSZ […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/09/06/litvania_belarusz_europai_unio_kulugyminiszter_valsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ománba költözött az utolsó zanzibári szultán

Kilencvenegy éves korában végre a családjához költözhetett Ománba Zanzibár egykori szultánja – számolt be a …