2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A lengyelek úgy érzik, hogy Brüsszel zsarolja őket az uniós forrásokkal

Hirdetés

A lengyelek úgy érzik, hogy Brüsszel zsarolja őket az uniós forrásokkal

Magyarországhoz hasonlóan Lengyelország sem kapta még meg a lengyeleknek járó uniós pénzeket, az Európai Bizottság lényegében a források kifizetésével zsarolja a jobboldali kormányt, így akarja átvenni az irányítást az ország felett. Többek között erre utalt egy interjúban Janusz Kowalski, a lengyel mezőgazdasági miniszter helyettese. 

– tette fel a kérdést. A politikus úgy véli, hogy az Európai Unió egy föderalista tervet szeretne megvalósítani, amelyben nincsenek független államok, a törvényekről, adókról és beruházásokról szóló döntéseket pedig Brüsszelben hozzák meg. Ezért ma Lengyelországnak fordítania kellene a kockán, megvétózni mindent és semmiképpen sem szabad beleegyezni semmilyen új adóba, mindenekelőtt pedig meg kell szabadulni ezektől az úgynevezett mérföldkövektől, ami egy teljesen alkotmányellenes eljárás – hangsúlyozta Janusz Kowalski.

Nos, az nem lehet, hogy egy brüsszeli bürokrata megkérdőjelezi a lengyel miniszterelnököt vagy minisztereket arról, hogy milyen törvényeket fogadunk el”

– fűzte hozzá. A miniszterhelyettes azt is elmondta, hogy nem tud elképzelni olyan forgatókönyvet, amelyben a Jog és Igazságosság kormányzópárt beleegyezik abba, hogy megfosszák Lengyelországot szuverenitásától, de facto függetlenségétől. Meggyőződése, hogy a Jog és Igazságosság támogatni fogja koalíciós patnerét a Szolidáris Lengyelországot (SP), és határozottan nemet mond a föderális Európai Unióra” – tette hozzá.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20221123-a-lengyelek-ugy-erzik-hogy-brusszel-zsarol-az-unios-forrasokkal.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szlovák külügyminiszter csak alkohollal bírta elviselni Szijjártó Péter és Robert Fico találkozóját

A szlovák külügyminiszter csak alkohollal bírta elviselni Szijjártó Péter és Robert Fico találkozóját

Mint arról korábban az Index is beszámolt, Robert Fico volt szlovák kormányfő és Szijjártó Péter …