2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A legjobb nácivadász gyűjti be Ukrajnában a háborús bűnösöket

Hirdetés

A legjobb nácivadász gyűjti be Ukrajnában a háborús bűnösöket

Ennek a vezetője pedig az az Eli Rosenbaum lesz, aki a tárcánál töltött 36 éve alatt több mint száz, az Egyesült Államokba szökött és ott álnéven élő egykori nácit kutatott fel és fosztott meg állampolgárságától, vagy utasíttatott ki az országból.

Merrick Garland bejelentése az amerikai igazságügy egyértelmű jelzése, hogy be akarnak szállni a háborús bűnösök felkutatásába Ukrajnában. Korábban a tárca nagyon határozott lépéseket tett már az orosz oligarchák és milliárdosok amerikai vagyonának azonnali befagyasztására.

Garland egyértelművé tette, hogy nincs hova bújniuk a háborús bűnösöknek, segíteni fognak Ukrajnának felkutatni őket. Utalt arra is, hogy három amerikai államügyészt küldenek Ukrajnába, majd az európai országokba és a Közel-Keletre, akik tanácsadóként segítenek abban, hogy megakadályozzák az oroszokat a szankciók kijátszásában.

Hirdetés

Már márciusban elkezdték a háborús bűnök vizsgálatát

A hágai törvényszék – 39 ország kezdeményezésére – már a háború kezdete után két héttel elkezdett adatokat gyűjteni az orosz háborús bűnök ügyében, miután Oroszországot civilek bombázásával vádolták. Előző nap ugyanis találat érte Mariupolban a helyi gyerekkórházat és szülészetet.

A brit hadügyminiszter figyelmeztetett, hogy nemcsak az orosz kormány tagjait, hanem az orosz katonai parancsnokokat is bíróság elé fogják állítani háborús bűnök elkövetésének vádjával. James Heappey hangsúlyozta: nem csupán a kormány tagjainak, de a katonai hierarchián belül a parancsok kiadásáért és végrehajtásáért felelősök nevét is összegyűjtik, és ha szükséges, bíróság elé állítják őket. 

A hágai törvényszéknek 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/23/eli-roesenbaum-nacivadasz-ukrajna-haborus-bunok-amerikai-igazsagugyi-miniszterium/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

A tájékoztatás szerint a gyilkos több mint 70 lövedéket lőtt ki a tömegre egy épület …