2021. október 18., hétfőMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
2021.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A különleges orosz kommandót új hadszíntéren vethetik be

Hirdetés

A különleges orosz kommandót új hadszíntéren vethetik be

Hamarosan Maliban is megjelenhetnek az orosz Wagner-csoport fegyveresei. Ez az orosz biztonsági magáncég, amelynek zsoldosai korábban többek közt Líbiában is harcoltak, és amely a feltételezések szerint kapcsolatban áll az orosz katonasággal és a kormányzattal.

Foreign Policy szerint Maliban, ahol jelenleg egy katonai junta van hatalmon, a kormány már tárgyal a Wagner-csoporttal. Legalább ezer harcost bérelnének fel tőlük, hogy kiképezzék a helyi katonaságot és biztonsági erőket.

A zsoldosok korábban már öt másik afrikai államban is harcoltak, és az országokból érkező jelentések szerint számos visszaélést követtek el a lakossággal szemben.

A Közép-afrikai Köztársaságban példátlan mértékű befolyást szereztek és számos emberi jogi visszaélésről, ítélet nélküli kivégzésről, nemi erőszakról vagy kínzásról szóló esetet hoztak összefüggésbe velük

Hirdetés

– mondta erről Joseph Siegle Afrika-szakértő, a Washingtonban működő Africa Center for Strategic Studies igazgatója. Közép-Afrikában egyébként már az elnöki testőrséget is az orosz katonák adják, valamint az elnök nemzetbiztonsági főtanácsadója is egy olyan férfi, aki korábban az orosz katonai hírszerzésnél dolgozott.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/26/orosz-zsoldosok-wagner-csoport-mali-putyin/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb kórházakat támadtak meg a hackerek Izraelben

Újabb kórházakat támadtak meg a hackerek Izraelben

Sikertelen kibertámadásokat hajtottak végre kilenc izraeli kórház és egészségközpont ellen szombaton − számolt be az MTI …