2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A korrupcióból kimaradt baloldali EP-képviselők is szégyellik magukat a brüsszeli botrány miatt

Hirdetés

A korrupcióból kimaradt baloldali EP-képviselők is szégyellik magukat a brüsszeli botrány miatt

A brüsszeli korrupciós botrány egyre dagad, és míg az igazságszolgáltatás teszi a dolgát, addig a politikai intézkedések megrekedtek, semmi előrelépés nem történik, erről Manon Aubry francia európai parlamenti képviselő beszélt abban az interjúban, melyet a Radio France Internationale-nak (RFI) adott. 

A francia politikus úgy véli, hogy egy független vizsgálóbizottságra, egy etikai hatóságra van szükség, amely tetőtől talpig felderíti az európai szinten végbemenő korrupciót. Manon Aubry szerint olyan sokrétű korrupcióról van szó, amely még az európai demokrácia hitelességét is befolyásolhatja, ezért teljes reform és átláthatóság szükséges.

Bár a politikus átláthatóságot követel, úgy tűnik az csak egy bizonyos szinten érdekli.

December közepén a brüsszeli korrupciós botrány kapcsán az EP-ben a parlament állásfoglalásáról vitáztak. Az Identitás és Demokrácia pártcsalád azt követelte, hogy minden EP-képviselő haladéktalanul tegye közzé, hogy milyen kapcsolatokat tart fenn Katarral és az érintett nem kormányzati szervezetekkel, milyen juttatásokat kapnak Katartól vagy civil szervezetektől, és hogy Katar mely tisztviselőivel és képviselőivel találkoztak.

Hirdetés

A szigorú, átláthatóságról szóló módosítási javaslatot azonban nem sikerült elfogadtatni. Csak 204 képviselő szavazott a nagyobb átláthatóság mellett, 326 képviselő szavazott ellene, köztük Manon Aubry is.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230206-a-korrpuciobol-kimaradt-baloldali-epkepviselok.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

A holland hatóságok péntek reggel letartóztattak egy apeldoorni férfit, aki rálőtt a feje fölött repülő …