2021. szeptember 28., keddMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A koronavírust nem, az antitesteket meg lehet kapni az anyatejből

Hirdetés

A koronavírust nem, az antitesteket meg lehet kapni az anyatejből

Brit egészségügyi szervezetek pénteken adtak ki közös közleményt, amelyben arra kérték a várandós nőket, hogy oltassák be magukat koronavírus ellen. Mindezt azzal indokolták, hogy egy kimutatás szerint

azoknak a várandós nőknek, akiket május eleje óta koronavírus-fertőzés miatt kellett kórházban ápolni, a 98 százaléka nem volt beoltva. 

Hirdetés

A CNN szerint már az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is kijelentette, hogy a várandós nők esetében nagyobb az esélye annak, hogy súlyos tünetek alakulnak ki, mint a velük egykorú, nem terhes nőknél. 

A szakértők most viszont amiatt is aggódnak, hogy a delta-variáns az eddigi koronavírus-változatoknál is nagyobb veszélyt jelenthet a várandós nőkre. 

Az eredeti koronavírushoz mérve az új variánsok, az alfa és delta gyakrabban okoznak súlyos megbetegedést a terhes nőknél

– mondta Andrew Shennan, a King’s College London szülészprofesszora, hozzátéve: a variánsok által fertőzött állapotos nőket gyakrabban kell lélegeztetni és intenzív osztályon ápolni.

Egy felmérés szerint a kórházban kezelt nők 33 százalékánál jelentkeztek olyan súlyos légzési nehézségek, hogy emiatt kezelésre szorultak, 15 százalékukat pedig intenzív osztályon is ápolni kellett.

A baba is veszélybe kerülhet

Egy 2000 várandós nő bevonásával áprilisban végzett kutatás […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/01/a-varandos-noket-is-veszelybe-sodorhatja-a-delta-varians/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sorra törlik közösségi médiás tartalmaikat a tálibokat kritizáló felhasználók

Sorra törlik közösségi médiás tartalmaikat a tálibokat kritizáló felhasználók

Az augusztus 15-ei hatalomátvétel előtt több befolyásos közösségi média felhasználó is volt Afganisztánban, akik nyíltan …