2020. október 20., keddMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2020.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A koronavírus-járvány krónikus egészségi válsághelyzet

A koronavírus-járvány krónikus egészségi válsághelyzet

A koronavírus világjárvány megjelenése a krónikus betegségek – például az elhízás és a cukorbetegség – globális terjedésével, valamint a környezeti kockázatokkal, mint például a légszennyezés, növelték a koronavírus halálozási arányát – írták a The Global Burden Diesease (GBD) című tanulmányban, amely a a The Lancet című orvostudományi folyóiratban jelent meg. A világ legnagyobb átfogó epidemiológiai kutatásának készítői az elhalálozásoknak összesen 286 okát, 369 betegséget és sérülést, valamint 87 kockázati tényezőt elemeztek 204 országból és területről vizsgálták.

A Covid-19 egy akut, krónikus egészségi válsághelyzet

– mondta Richard Horton, a Lancet főszerkesztője, aki szindemikusnak nevezte a koronavírus-járványt együttesen az elhízás, a cukorbetegség és más krónikus betegségek magas globális mértékével. Horton, a London School of Hygiene and Tropical Medicine és a University College London tiszteletbeli professzora már korábban felvetette, hogy a COVID-19 nem csupán egy fertőző betegség, hanem a SARS-COV-2-koronavírus-fertőzés és a nemfertőző krónikus betegségek – légzőszervi betegségek, cukorbetegség, szív-és érrendszeri megbetegedés, daganatos megbetegedések – szinergikus egészségkárosító kölcsönhatásából eredő szindémia, megbetegedéshullám.

Egy nő a teljes testet fedő védőöltözetben Londonban 2020. október 17-én

Egy nő a teljes testet fedő védőöltözetben Londonban 2020. október 17-én

Fotó: Toby Melville

A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/17/valsaghelyzet_koronavirus_szindemia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Itt a kontaktroaming – kontaktkövető alkalmazások határok nélkül

Itt a kontaktroaming – kontaktkövető alkalmazások határok nélkül

Az Európai Bizottság uniós szintű rendszert hozott létre a koronavírus fertőzési láncainak megszakítását célzó tagállami …