2021. június 14., hétfőMa Vazul napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.14. Vazul Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A kisebbségi jogokról döntenek hamarosan Ukrajnában

Hirdetés

A kisebbségi jogokról döntenek hamarosan Ukrajnában

Június 4-én országos szintű online megbeszélést tartanak Ukrajnában A nemzeti kisebbségekről Ukrajnában című törvénytervezetről. A javaslat kidolgozásához az Ukrán Legfelsőbb Tanács emberi jogi, reintegrációs, nemzeti kisebbségi és etnikumközi bizottság tagjai tájékozódó körúton vettek rész, amelyen az előkészületben lévő kisebbségi törvény tervezetét ismertették a nemzeti kisebbségek képviselőivel − írja a Kárpáti Igaz Szó.

A tervezetről Kárpátalja regionális székhelyén, Ungváron tartottak ülést, amelyen a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) képviselői is részt vettek. A Kárpátalja Ma szerint a parlamenthez Volodimir Zelenszkij ukrán elnök által benyújtott, az őshonos kisebbségekről szóló törvényben a magyarság nem élvezne jogszabályi prioritásokat. Ezt azzal magyarázták, hogy a kárpátaljai magyarok nem szerepelnek az őshonos népek listáján.

Ez azt jelenti, hogy már csak a kisebbségi jogszabály keretein […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/02/kmksz-ukrajna-karpatalja-kisebbseg-torvenytervezet-umdsz-volodimir-zelenszkij-dmitro-lubinec/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vége a Netanjahu-korszaknak, Naftali Bennett az új izraeli miniszterelnök

Vége a Netanjahu-korszaknak, Naftali Bennett az új izraeli miniszterelnök

Vasárnap elnyerte a 120 tagú izraeli törvényhozás, a kneszet bizalmát az új koalíciós kormány – …