2021. június 19., szombatMa Gyárfás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.06.19. Gyárfás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A kapitány hibázott az Ever Given baleseténél

Hirdetés

A kapitány hibázott az Ever Given baleseténél

A Szuezi-csatorna Hatóság által lefolytatott vizsgálat szerint kizárólag a kapitány mulasztása okozta a balesetet – írja az Egypt Today.

A hatóság szerint a kapitány a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel haladhatott.

Hirdetés

Ez okozhatta azt, hogy a csatorna keleti felén végül megfeneklett a hajó orra és a jármű keresztbe fordult a csatornában. 

A beszámolók szerint a hajó fedélzetén elég komoly zűrzavar uralkodott a baleset előtti percekben, a kapitánytól ugyanis 12 perc alatt 8 különböző parancs is érkezett. Ahelyett viszont, hogy csökkentette volna a hajó sebességet, még növelte is azt. 

Eközben a hatóságok azt is leszögezték, hogy az időjárási viszonyok nem játszottak döntő szerepet a balesetben, mivel az Ever Given előtt 12 hasonló hajó is sikeresen átkelt már aznap a csatornán. 

Átalakítják a csatornát, az Ever Given még mindig Egyiptomban van

Mindeközben elkezdődött a Szuezi-csatorna déli részének átalakítása, amellyel a csatornahatóságok azt akarják megakadályozni, hogy az Ever Given balesetéhez hasonló fordulhasson elő a jövőbe.

A csatornának az a szakasza, ahol a teherhajó elakadt egyrészt szélesebb, másrészt viszont mélyebb is lesz a tervek szerint. 

A mintegy 30 kilométer hosszú szakaszt 40 méterrel fogják kiszélesíteni keleti irányba, valamint megközelítőleg két méterrel mélyebb is lesz a korábbinál.

Ezenfelül a csatorna és a Nagy-Keserű-tó – amelyre korábban a hajót átirányították – közti útvonalat is ki fogják bővíteni. 

A csatornahatóságok azt remélik, hogy a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/05/31/ever-given-szuezi-csatorna-atalakitasa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Halálos mérget árul vakcinaként a maffia

Halálos mérget árul vakcinaként a maffia

A bűnszervezetek által biztosított uzsorakölcsönök, akárcsak egy polip csápjai, valósággal fojtogatják az olasz gazdaságot, aki …