2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A jobboldal szerint a korrupciós botrány a szocialisták „sara”

Hirdetés

A jobboldal szerint a korrupciós botrány a szocialisták „sara”

Tanasszisz Bakolasz tavaly nyár óta vezeti a jobbközép frakció titkárságát. A szocialistákat teszi felelőssé az Európai Unió évtizedek óta legsúlyosabb korrupciós botrányáért. A szokatlanul nyers politikai támadással körvonalazta a képviselőcsoport lehetséges taktikáját a 2024-es európai választások előtt.

„Ez a szocialisták gondja” – nyilatkozta a Politicónak adott interjújában Bakolasz, aki ismételten elmarasztalta a baloldali képviselőket a befolyásszerzésért folytatott vizsgálatra adott válaszuk miatt. A botrány – mint emlékezetes – több prominens balközép személyiséget is behálózott.

A kendőzetlen értékelés nagyobbat szólt, mint más néppárti vezetőké, akik eddig kerülték, hogy a korrupciós vizsgálatot politikai pontgyűjtésre használják fel. Arra utal, hogy az EPP a jövő évi európai választások előtt vélhetően keményebb kampánymódra vált, tekintettel arra, hogy Bakolasz kulcsszerepet játszik a párt üzeneteinek kialakításában.

Hirdetés

Bakolasz szerint a szocialisták és demokraták, az S&D képviselőcsoportja nem vállalta a felelősséget a Katargate-botrányért.

Kirobbanása után négy S&D-hez kötődő személyt tartóztattak le, köztük a képviselőcsoport egyik parlamenti alelnökét, a szintén görög Eva Kailit.

„Ki jelentkezik, és mondja: »én felelek a történtekért«. Ki mondja: »körül kell néznem az otthonomban«?” – sorolta vádló kérdéseit Bakolasz.

Eddig az Európai Néppárt javasolt változásokat – érvelt a politikus, aki az EP-elnök, egyben néppárti képviselő tervére utalt. Roberta Metsola 14 pontból álló <a href="//index.hu/kulfold/2022/12/15/europai-parlament-europai-unio-korrupcio-katar-eva-kaili/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/13/europai-parlament-katargate-korrupcios-botrany-szocialistak-neppart/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megbukott az orosz határozattervezet az Északi Áramlatnál történt robbanás kivizsgálásáról

Megbukott az orosz határozattervezet az Északi Áramlatnál történt robbanás kivizsgálásáról

Az előterjesztést egyedül Oroszország, Kína és Brazília támogatta, míg a testület 12 másik tagja tartózkodott. …