2021. április 10., szombatMa Zsolt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.10. Zsolt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A járványhelyzet stabil, de bármikor rosszabbra fordulhat Oroszországban

Hirdetés

A járványhelyzet stabil, de bármikor rosszabbra fordulhat Oroszországban

A járványügyi folyamat dinamikája stabilizálódott Oroszországban, ugyanakkor csökkent a járványterjedés lassulásának üteme. Amíg néhány héttel a fékeződés 10-12 százalékos volt, addig ez a múlt héten nem haladta meg a 3 százalékot – közölte Anna Popova tisztifőorvos, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője.

Az ország 75 régiójában a reprodukciós mutató egy vagy kevesebb, de tíz régióban meghaladja az egyet. A 18 régióban, ahol megszüntették a 65 év felettiekre vonatkozó korlátozásokat, ennél a korosztálynál a betegségszám növekedése figyelhető meg – idézi Popova beszámolóját az MTI.

Mihail Misusztyin orosz kormányfő arra figyelmeztetett, hogy a más országokat elért harmadik hullám miatt a stabilizálódni látszó helyzet rosszabbra fordulhat.

Jóllehet, a jelenlegi fertőzésekért egyelőre csekély arányban felelnek a vírusvariánsok, az új koronavírus brit változatát eddig 103, a dél-afrikait pedig 10 embernél fedezték fel.

Hirdetés

Nyomatékosította, hogy a mutációkat külföldről hurcolták be, belső terjedésükre nincs bizonyíték, noha nem is zárható ki.

A helyzet Moszkvában sem felhőtlen, a járvány terjedésének üteme viszonylag lassú, február közepe óta heti 1-3 százalék. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/06/a-jarvanyhelyzet-stabil-de-barmikor-rosszabbra-fordulhat-oroszorszagban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A lelkész és a hozzátartozó is meglátogathatja a súlyos állapotban lévő koronavírusos beteget

Romániában ezentúl a lelkész és a hozzátartozó is meglátogathatja egy alkalommal a kórházban a súlyos …