2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A horvát képviselő magyarul: Horvátország soha nem lesz magyar ország!

Hirdetés

A horvát képviselő magyarul: Horvátország soha nem lesz magyar ország!

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában elfogadhatatlannak nevezte az Oroszország ellen bevezetni kívánt uniós olajembargót, kijelentve: az felér a magyar gazdaságra ledobott atombombával. Majd elmondta, hogy „természetesen akinek van tengere és vannak tengeri kikötői, az hajókon tud szállítani olajat a világ bármely pontjáról, de vannak országok, amelyeknek nincsenek tengerei, nekünk is lenne, ha nem vették volna el őket”.

A horvát képviselők szerint már többször is volt fenyegető kijelentése Orbán Viktornak

A kijelentés miatt a horvát külügyminisztérium bekérette Magyarország zágrábi nagykövetét kedden, hogy adjon magyarázatot a miniszterelnök kijelentésére. Később azonban a horvát pártok képviselői is reagáltak az esetre.

Sandra Benčić, a Možemo! párt képviselője szerint a magyar miniszterelnöknek „számos, Horvátországot sértő és bizonyos kontextusban fenyegető kijelentése volt”. Hozzátette, hogy ezért nem értették meg Andrej Plenković horvát miniszterelnököt, nemcsak a magyar kormánnyal való szoros kapcsolat miatt, hanem azért sem, mert „az egész energiaszektorunk összefügg”. Példaként említette az Ina–Mol-egyesülést.

Hirdetés

A párt képviselője kiemelte, hogy elvárja a horvát miniszterelnöktől és a külügyminisztériumtól, hogy reagáljon a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/10/horvatorszag-orban-viktor-kijelentes-reakcio-kulugyminiszterium/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolc évre ítélték a szlovák különleges ügyészség volt vezetőjét

A legfelsőbb bíróság ezzel megerősítette a Pozsony melletti Bazin (Pezinok) különbíróságának tavaly szeptemberi elmarasztaló ítéletét …