2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A horvát elnök szerint is őrültség azt gondolni, hogy Oroszországot le lehet győzni

Hirdetés

A horvát elnök szerint is őrültség azt gondolni, hogy Oroszországot le lehet győzni

A NATO-tag Horvátország elnöke hétfőn bírálta a nyugati országokat, amiért nehéz harckocsikat és más fegyvereket szállítanak Ukrajnának a megszálló orosz erők elleni hadjáratához, mondván, hogy ezek a fegyverszállítások csak meghosszabbítják a háborút − írta meg a The Independent

Zoran Milanovic a horvát fővárosban újságíróknak azt mondta, hogy „őrültség” azt hinni, hogy Oroszországot le lehet győzni egy hagyományos háborúban.

Ellenzem, hogy támadófegyvereket küldjünk. Ez meghosszabbítja a háborút. Mi a cél? Oroszország felbomlása, kormányváltás? Szó van Oroszország szétszakításáról is. Ez őrültség

− mondta Milanovic. 

Hirdetés

Milanovic baloldali-liberális jelöltként nyerte meg a 2019-es horvátországi elnökválasztást, ellenpontot képezve a jelenleg hatalmon lévő konzervatív kormánnyal szemben. Azóta azonban a populista nacionalizmus felé fordult, és bírálta Oroszországgal valamint a Balkánnal kapcsolatos nyugati politikát. 

Nyíltan ellenezte a NATO bővítését

Milanovicot széles körben oroszbarátnak tartják, amit többször is tagadott. Az elmúlt hónapokban azonban nyíltan ellenezte Finnország és Svédország felvételét a NATO-ba, valamint az ukrán csapatok horvátországi kiképzését.

Hónapokig tartó habozás után az Egyesült Államok közölte, hogy 31 darab 70 tonnás Abrams harckocsit küld Ukrajnába, Németország pedig bejelentette, hogy 14 Leopard 2 harckocsit küld, és lehetővé teszi más országok számára is, hogy ezt megtegyék.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/31/orban-viktor-zoran-milanovic-horvatorszag-nato-biralat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szakadár utáni hajtóvadászat 27 millió embert fosztott meg az internettől

A szakadár utáni hajtóvadászat 27 millió embert fosztott meg az internettől

Több mint 27 millió ember maradt internet nélkül a múlt szombat óta. A kormány előzetes …