2023. szeptember 22., péntekMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A horvát elnök a náci tisztelgéshez hasonlította az Ukrajnát éltető kifejezést

A horvát elnök a náci tisztelgéshez hasonlította az Ukrajnát éltető kifejezést

Zoran Milanovics horvát elnök szerdán egy zágrábi díjátadó ünnepségen újságíróknak azt nyilatkozta, hogy a Szlava Ukrajinyi (Dicsőség Ukrajnának) kifejezés a zsidók és lengyelek meggyilkolására utal vissza a 20. század eleji kelet-európai konfliktusok idején. Az államfő kijelentése felkavarta az állóvizet az országban – írja az Euronews.

Ez a legradikálisabba nyugat-ukrajnai soviniszták jelszava, akik együttműködtek a nácikkal, miközben lengyelek, zsidók százezreit gyilkolták, és megöltek mindenkit, aki a kezük ügyébe került. Ezek tények

– mondta Milanovics a rendezvényen. 

A Szlava Ukrajinyi kifejezést a 2014-es orosz beavatkozás, majd a tavaly kezdődő háború óta használják széles körben, és ez az Ukrán Fegyveres Erők hivatalos csatakiáltása is. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök rendszeresen ezzel a mondattal fejezi be nyilvános beszédeit. Az országban a nemzeti összetartozás jeleként mindenhol elterjedt, hasonlóan a brit háborús szlogenhez, a „Keep Calm and Carry On”-hoz.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/06/02/zoran-milanovics-horvatorszag-naci-nemetorszag-szlogen-jelszo-ukrajna/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

25 éven át tartották fogva egy romos szobában a nőt, most fél, ha meglát egy embert

A nőt egy törmelékkel és szeméttel teli szobában tartották fogva, élelmet pedig egy ablakon keresztül …