2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A horvát államfő megvétózná Finnország és Svédország NATO-tagságát

Hirdetés

A horvát államfő megvétózná Finnország és Svédország NATO-tagságát

Amennyiben alkalma lesz rá, megvétózza Finnország és Svédország NATO-csatakozását Zoran Milanovics horvát államfő, ha addig nem születik megoldás a bosznia-hercegovinai választási törvény reformjára – adta hírül az MTI.

A horvát közszolgálati televízió (HRT) közlése szerint Milanovics kifejtette: amennyiben jelen lesz a közelegő madridi NATÓ-csúcstalálkozón, akkor megvétózza a csatlakozásra szóló meghívót.

A politikus azt is hozzátette, hogy alacsonyabb szinten történű szavazás esetén valószínűleg nem tudja rákényszeríteni például a horvát nagykövetre, hogy az ő álláspontját képviselje a NATO-tanácsban.

Andrej Plenkovics kormányfő szerint Milanovics visszaél a boszniai horvátok helyzetével, és oroszpárti politikát folytat. Dimitrij Medvegyev volt orosz kormányfő nemrég Telegram-bejegyzésében pedig azt írta: „Kijev bosszúja fenyegeti a horvát elnököt az Ukrajnával és Oroszországgal kapcsolatos kijelentései miatt”.

Hirdetés

Milanovics ugyanakkor leszögezte, hogy nem áll Oroszország oldalán, majd azt is megjegyezte: „az oroszok saját játékukat játsszák a háborúban, amelyben ők az agresszorok”.

Az államfő szerint Horvátországban egy olyan „társaság” van hatalmon, amely tevékenységével aktívan a boszniai horvátok ellen dolgozik.

Arra is felesküdtem, hogy megvédem őket (a boszniai horvátokat), és ha kell, politikailag belehalok

– jelentette ki Zoran Milanovics, aki elmondta: Oroszországtól és Ukrajnától sem fél. 

Németország támogatja a csatlakozást

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/03/nato-tagsag-horvatorszag-zoran-milanovic-horvat-allamfo-finnorszag-svedorszag-veto-csatlakozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiengedték a börtönből Amerika leggyűlöltebb emberét

Kiengedték a börtönből Amerika leggyűlöltebb emberét

Mint azt megírtuk, a korábbi menedzser azzal szerzett kétes hírnevet magának, hogy 2015-ben a startup cége …