2022. október 2., vasárnapMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A homoszexuális párok megáldását szolgáló liturgiára tettek javaslatot

Hirdetés

A homoszexuális párok megáldását szolgáló liturgiára tettek javaslatot

Belgium flamand püspökei kedden javaslatot tettek közzé a homoszexuális párok megáldását lehetővé tevő liturgiára. A belga püspöki konferencia honlapján közzétett dokumentumban az egyházi elöljárók olyan szertartást javasolnak, amely egy imát és egy áldást tartalmazna a stabil kapcsolatban élő azonos neműek számára.

A konferencia hangsúlyozza, hogy a liturgia nem egyelő azzal, mint amit a katolikus egyház a házasság szentségének tart.

Hirdetés

A dokumentum szerint az egyház képviselői „lelkipásztori kötelességből közelebb kívánnak lenni a homoszexuális személyekhez”, és hangsúlyozzák, hogy az egyháznak befogadónak kell lennie, nem vethet ki magából senkit.

A honlap információi szerint a flamand katolikus egyház nemrégiben létrehozott egy kapcsolattartó pontot, amely lelkipásztori támogatást nyújt homoszexuális hívők számára.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/20/azonos-nemu-parok-aldas-liturgia-flamand-puspok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy szakadékban találtak rá egy amerikai családanya meztelen holttestére

Ami biztos, hogy a meggyilkolt Debbie Collier a bérelt furgonjával Észak-Georgiába utazott a halála előtt. …