2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A holland kormányfő bocsánatot kért a Srebrenicában szolgált katonáktól

Hirdetés

A holland kormányfő bocsánatot kért a Srebrenicában szolgált katonáktól

A hírt a Dutchnews holland hírportál közölte vasárnap – írja az MTI.  A holland békefenntartó Dutchbat III katonái az ENSZ békefenntartó missziójának részét képezték, akiket azért helyeztek az ENSZ védelme alatt álló Srebrenicába, hogy a muszlim bosnyák lakosságot megóvják a szerb erők agressziójától a boszniai háború alatt.

A boszniai szerb csapatok azonban a holland békefenntartók jelenléte ellenére mintegy 8000 bosnyák férfit és fiút mészároltak le, miután 1995 júliusában elfoglalták. A vérontást a hágai Nemzetközi Törvényszék népirtásnak minősítette, és a második világháborút követő időszak legszörnyűbb európai tömeggyilkosságaként tartják számon.

A hírportál beszámolója szerint Mark Rutte a hollandiai Schaarsbergen laktanyájában tartott szombati ünnepségen a Dutchbat III veteránjai előtt elismerte a kormánynak a katonai egységgel szemben tanúsított tisztességtelen bánásmódját, és azt mondta: „csak egyetlen fél bűnös a srebrenicai enklávé bukásáért és az azt követő népirtásért, mégpedig a boszniai szerbek és nem a Dutchbat III katonái”.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/19/mark-rutte-srebrenica-bekefenntarto-katona-bocsanatkeres/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

A tájékoztatás szerint a gyilkos több mint 70 lövedéket lőtt ki a tömegre egy épület …