2022. december 1., csütörtökMa Elza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2022.12.01. Elza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A herszoni kivonulásnál sokkal többet Ukrajna már nem érhet el

Hirdetés

A herszoni kivonulásnál sokkal többet Ukrajna már nem érhet el

November 11-én, pénteken az ukrán hadsereg először lépett Herszon területére a város márciusi orosz megszállása óta. Ez türelmes, gondosan megtervezett katonai lépések betetőzése, amelyek júliusban kezdődtek, amikor az ukrán erők újonnan beszerzett amerikai HIMARS rakétarendszerekkel megtámadták azokat a kulcsfontosságú hidakat, amelyek összekötik a Herszonban és környékén lévő orosz erőket a keleti és déli utánpótlási vonalaikkal.

Október elején történt ezek közül is talán a legfontosabb, amikor a Krím félszigetet az orosz szárazföldi területekkel összekötő Kercsi hídon robbanás történt, és nagyjából ezzel egy időben követtek el sikeres merényletet Darja Dugina, Alekszandr Dugin Kreml-közeli politikai gondolkodó lánya ellen.

Ami viszont ekkor történt, az kifejezetten érdekes. Október 5-én a The New York Times hasábjain arról lehetett olvasni, hogy az Egyesült Államok az ukránokat sejti a merénylet mögött.

Az Egyesült Államok felemás sikerrel sürgette Ukrajnát, hogy osszon meg többet háborús terveiről. A háború elején az amerikai tisztviselők elismerték, hogy gyakran többet tudnak az orosz tervekről, mint Kijev szándékairól

Hirdetés

– írták a cikkben.

Október 31-én az amerikai kormányzat nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó szaklapja, a Foreign Affairs közölt esszét Az ukrajnai háború tárgyalásokkal fog véget érni címmel.

Minél jobban teljesítenek az ukrán erők a csatatéren, annál nehezebb a tárgyalásos megegyezés, akkor is, ha Ukrajna előnyére válik, hogy kedvező pozícióból tárgyalhat

– olvasható az esszében.

„A nagy amerikai lapok sokszor üzenőfalként szolgálnak az amerikai vezetés részéről az ukránok felé” – nyilatkozta lapunknak Demkó Attila, a Matthias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője.

A szakértő kiemelte: bár a háttérfolyamatokra nem látunk rá, diplomáciai forrásai szerint mind amerikai, mind brit irányból jelezték már, hogy katonailag Ukrajna nem érhet el ennél többet, emiatt a tárgyalásos megoldás felé próbálják terelni a konfliktust.

William Burns, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/17/herszon-ukrajna-haboru-oroszorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új uniós szabványt javasoltak a műanyaghulladék csökkentésére

Új uniós szabványt javasoltak a műanyaghulladék csökkentésére

A 2050-re megvalósítandó klímasemlegesség érdekében előterjesztett új jogszabályok szerint az uniós tagállamok kötelesek lesznek az …