2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A főtitkár szerint a NATO-nak is szankcionálnia kellene Kínát

Hirdetés

A főtitkár szerint a NATO-nak is szankcionálnia kellene Kínát

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában azt hangsúlyozta, Kínának számolnia kell az Oroszországnak nyújtott támogatások következményeivel.

A főtitkár szerint Peking kétféleképpen próbál meg érvényesülni: egyrészt támogatja az oroszok háborús erőfeszítéseit, másrészt megpróbálja fenntartani a kapcsolatait az európai szövetségeseivel, „ami hosszú távon semmiképp sem működőképes”. 

Az interjúban Stoltenberg kitért arra is, hogy úgy véli, Oroszország semmi jelét nem mutatja annak, hogy enyhítene az Ukrajna elleni háborúján. Majd példaként említette, hogy annak ellenére, hogy több tucat ország kötelezte el magát Kijev mellett a svájci békecsúcson, Oroszország időpocsékolásnak tartotta a találkozót és kijelentette, hogy csak abban az esetben hajlandó béketárgyalásokat  folytatni, ha Ukrajna „lényegében megadja magát”. 

Hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrég felvázolta, Oroszország milyen feltételekkel hajlandó tárgyalni a háború befejezéséről Ukrajnával. 

Az orosz elnök szerint ahhoz, hogy megszülessen a béke, az ukrán csapatoknak teljesen ki kell vonulniuk a de facto Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságból, valamint a Herszoni és Zaporizzsjai területről. Ugyanakkor feltételként szabta meg, hogy Ukrajnának hivatalosan be kell jelentenie, hogy elutasítja a NATO-csatlakozást. 

Peking kulcsfontosságú technológiákat ad át

Arra a kérdésre, mit tehetnek a NATO-tagországok Kína Oroszországnak nyújtott támogatásával kapcsolatban, Jens Stoltenberg azt válaszolta, jelenleg is egyeztetnek a lehetséges szankciókról.

Hozzátette: Kína rengeteg olyan technológiát ad át az oroszoknak, amely kulcsfontosságú az Ukrajna ellen felhasznált fegyverek gyártásához. 

Ha Kína nem hajlandó változtatni az álláspontján, akkor el kell gondolkodnunk egy lehetséges gazdasági következményen

– fogalmazott a <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/19/haborru-orosz-ukran-konfliktus-nato-jens-stoltenberg-kina-oroszorszag-tamogatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre nagyobb a nyomás Joe Bidenen, de vajon visszalép-e végül?

Joe Biden az elmúlt napokban állítólag egyre nyitottabbá vált arra, hogy meghallgassa azokat az érveket, …