2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A Fidesz EP-képviselői elvárják, hogy az EU segítse a határok védelmét

Hirdetés

A Fidesz EP-képviselői elvárják, hogy az EU segítse a határok védelmét

Az Európai Parlament keddi plenáris ülésén a belarusz-lengyel határon kialakult migrációs vészhelyzetről is vitáztak. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleménye szerint Gál Kinga kiemelte: minden tisztelet és szolidaritás a lengyeleket illetné, akik eltökéltek abban, hogy megvédjék saját határaikat, amelyek egyben az Európai Unió külső határai is. Bocskor Andrea szerint az Európai Unió és a schengeni rendszer közös értékek, melyeket meg kell védeni.

Ha egy tagállam védi a külső határokat, azért szolidaritás és anyagi támogatás járna, nem pedig hátbatámadás. Márpedig az EP öt frakciója a múlt héten pont ezt tette, mikor a migránsválsággal küzdő Lengyelország pénzelvonását követelte

– hangsúlyozta a sajtóközlemény szerint Gál Kinga.

Végre ki kell mondani, hogy a jelenlegi uniós jogi keret nem biztosít megfelelő válságkezelő eszközöket a migrációs nyomás alatt álló tagállamok számára, és ezen sürgősen változtatni kell

Hirdetés

– zárta a felszólalását az Európai Parlament plenáris ülésének vitájában.

Bocskor Andrea arról beszélt, hogy a magyarok teljes mértékben átérzik a lengyelországi problémát, és szolidaritásukról biztosítják a lengyel népet.

Az EU állandóan szolidaritást követel a tagállamoktól, most azonban arra van szükség, hogy a lengyel határőrök kapjanak minél előbb segítséget a külső határ megvédéséhez

– emelte ki a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Azt is mondta: az Európai Uniónak változtatnia kell az elhibázott migrációs politikáján és azon kellene dolgoznia, hogy „az EU határait ostromlók minél előbb hazatérhessenek és otthon kapjanak segítséget, jövőképet”.

Egy másik sajtóközlemény és az MTI összefoglalója szerint Deutsch Tamás, a Fidesz uniós parlamenti delegációjának vezetője a keddi plenáris ülésen felszólalásában sérelmezte:

Brüsszel mindent finanszíroz, ami növeli a migrációs nyomást, de nem ad pénzt a határok fizikai védelmére, pedig az az egész EU-t védi az illegális migrációtól.

Deutsch Tamás kifejtette: „a szolidaritás arculcsapása” és cserbenhagyás az, hogy az Európai Bizottság „a hatalmával visszaélve” jogi eljárásokat indít Magyarország és Lengyelország ellen, a járvány, a migrációs válság, illetve egy hibrid háború kellős közepén pedig „hátba támadja mindkét népet”.

Támogatást ígértek a határvédelemre

Az MTI azt írja, Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament keddi plenáris ülésén kijelentette: a bizottság úgy döntött, hogy a Litvániának, Lettországnak és Lengyelországnak szánt határvédelmi támogatások összegének megháromszorozását javasolja. Ursula Von der Leyen azt is elmondta, hogy a Belarusz által alkalmazott stratégia egyértelműen az utazásszervezők és közvetítőik bűnrészességén alapul.

<img id="kep_szerkfoto_image_40819395" src="https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4081/40819/408193/40819395_fb4b97d20c801b0f2afc2652bc72b4c4_wm.jpg" alt="Ursula von der Leyen 2021. november 23-án" data-image_width="727" data-image_height="485" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/23/a-fidesz-ep-kepviseloi-elvarjak-hogy-az-eu-segitse-a-hatarok-vedelmet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tévedésből lelőtték a munkásokat, gyújtogatnak a falusiak

Szandip M. Tamgadzse, a nágaföldi rendőrség munkatársa elmondta: hat munkást öltek meg, miközben hazafelé tartottak …