2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A Fidesz a magyar vagyonnyilatkozati rendszer bevezetését javasolta az EP-nek

Hirdetés

A Fidesz a magyar vagyonnyilatkozati rendszer bevezetését javasolta az EP-nek

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője levéllel fordult az EP elnökéhez, Roberta Metsolához és az EP-frakciók vezetőihez, melyben a nagyobb átláthatóság megteremtése érdekében javasolta a magyar vagyonnyilatkozati rendszer átvételét.

Az EP-képviselő levélében emlékeztetett: tényektől és a valóságtól elrugaszkodott, ideológiailag motivált, jogállamiságinak nevezett kifogások orvoslására Magyarország a vagyonnyilatkozati rendszerét módosította az Európai Parlament által alkalmazott vagyonnyilatkozati rendszer szó szerinti átvételével.

„A megállapításokból kiindulva, és tekintettel arra, hogy az Európai Bizottság korábban megfogalmazott egyértelmű álláspontja szerint az Európai Parlament vagyonnyilatkozati rendszere egy tagállam esetében elégtelennek bizonyult, javasoljuk, hogy az Európai Parlament vezesse be a magyar Országgyűlés hatályos vagyonnyilatkozati rendszerét. Mivel újbóli bevezetésekor a vagyonnyilatkozati rendszer már mindenben megfelelt az Európai Bizottság jogállamisági előírásainak, bizonnyal hozzájárulhat a korrupció felszámolásához az Európai Parlamentben” – írta Deutsch Tamás.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230120-a-fidesz-a-magyar-vagyonnyilatkozati-rendszer-bevezeteset-javasolta-az-epnek.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Egyesült Államok kész nukleáris fegyverzetét is bevetni Észak-Korea elrettentésére

Az Egyesült Államok kész nukleáris fegyverzetét is bevetni Észak-Korea elrettentésére

Li Dzsong Szup elmondta: a felek megegyeztek abban, hogy szorosabbra fűzik a hírszerzési együttműködést, különös …