2021. szeptember 26., vasárnapMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A fenékfeltöltés kockázatos, olykor halálos szépészeti beavatkozás

Hirdetés

A fenékfeltöltés kockázatos, olykor halálos szépészeti beavatkozás

Nos, erről beszélünk, ide kattintva megtekintheti Jessica Rabbit testét.

„Imádom ezt a homokóra kinézetet” – idéz a New York Times egy houstoni hölgyet. „Vékony derék, csodálatos csípő.”

A 23 éves nő annyira beleszeretett Nyúl kisasszony alkatába, hogy áprilisban úgy döntött: mindenáron olyanná válna. Ehhez a helyi Dr. Patrick Hsu segítségét kérte. A plasztikai sebész egy 7400 dolláros (2,2 millió forint) mellkisebbítést és egy fenékfeltöltést, népszerű nevén brazil fenékemelést (Brazilian Butt Lift, azaz BBL) javasolt 9190 dollárért (2,75 millió forint), amit még megfejelt az altatás és a műtét díjával.

Hirdetés

A BBL általában 15 ezer dollárba kerül, és a biztosító nem fedezi költségeit. Az eljárással a páciens derekáról, hasáról és hátáról zsírszövetet szívnak le, és ezt fecskendezik a hátsóba.

Olyan, mintha a pénzt a folyószámláról a betéti számlára helyeznénk át

– illusztrálta a módszert a hölgy.

Ezzel Dayyani egyike lett annak a több ezer nőnek világszerte, akik az egyik legnépszerűbb szépészeti műtétnek vetik alá magukat (mellesleg néhány férfi is megcsináltatja). Tavaly több mint negyvenezer fenéknagyobbítást végeztek – legalábbis az Aesthetic Society, az Esztétikai Társaság adatai szerint. A Google-ban a BBL kifejezésre 2021 januárja és májusa között havonta nagyjából kétszázezerszer kerestek rá.

A fenékfeltöltés azonban az egyik legvégzetesebb szépészeti beavatkozás. 

Egy 2017-ben közölt jelentés szerint 6000 BBL-ből egy-kettő halállal végződött, ami a legmagasabb halálozási arány a többi kozmetikai műtéttel összehasonlítva.

A brit plasztikai sebészek egyesülete azt javasolta tagjainak, hogy teljesen hagyjanak fel ezzel a beavatkozással, bár végleg betiltani nem sikerült.

A nőket azonban semmi sem tántorította el: Törökországba vagy Dél-Amerikába utaztak a műtétért, ahol lényegesen olcsóbb volt. És azután sem riadtak vissza, hogy egy izmiri klinikán legkevesebb két brit nő halt meg a BBL után.

A gyilkos plasztikai műtét

Viszonylag egyszerű a magyarázata, hogy a BBL-műtét miért veszélyes. A hátsóban rengeteg ér található. Némelyikük olyan átmérőjű, mint egy szívószál. Ezek a test legnagyobb gyűjtőerébe, a vena cava inferiorba, az alsó üres visszérbe, a szívhez vezető közvetlen vezetékbe torkollnak. A BBL során a zsírt egy kanül, azaz egy hosszú fémcső segítségével fecskendezik a fenékbe.

Az orvosok azonban néha nem tudják, hogy pontosan hova is injekcióznak. Elvétve tévedésből a farizomba vagy közvetlenül az alatta lévő izomba fecskendeznek zsírt.

A zsír ilyenkor egyenesen a szívbe és a tüdőbe juthat, A véráram elzárul, és azonnali halált okoz.

A magas halálozási arány miatt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/29/a-braziliai-fenekfeltoltes-kockazatos-szepeszeti-beavatkozas-a-noket-megsem-riasztja-el/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Brutálisan meggyilkoltak egy 28 éves londoni tanárnőt, tart a hajtóvadászat

Brutálisan meggyilkoltak egy 28 éves londoni tanárnőt, tart a hajtóvadászat

Meggyilkoltak Londonban egy 28 éves tanárnőt, Sabina Nessát, a rendőrség tájékoztatása szerint egy mindössze ötperces …