2021. november 28., vasárnapMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A felettesek tették zsebre az afgán szellemkatonák fizetését

Hirdetés

A felettesek tették zsebre az afgán szellemkatonák fizetését

Még Joe Biden amerikai elnök is arról beszélt hetekkel a tálibok afganisztáni győzelme előtt, hogy bízik az afgán hadsereg erejében, hiszen a kormány katonáinak száma messze felülmúlja a tálibokét. A volt afgán pénzügyminiszter azonban azt állítja:

a mintegy háromszázezer fegyveres csak papíron létezett, feletteseik tették őket a bérszámfejtési listára, hogy zsebre tegyék a szellemkatonák fizetését. 

Hirdetés

Halíd Pajenda szerint az afgán fegyveres erők valódi száma akár hatszor kevesebb lehetett, mint a hivatalos verzió szerint. A halottak és dezertőrök nevét sem törölték az adatbázisokból, hogy ne állítsák le fizetésük folyósítását. 

A tálibok Afganisztánját mindeközben gazdasági válság sújtja, részben azért, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/10/az-afgan-katonak-tobbsege-csak-papiron-letezett/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiszáradt folyómederben tüntettek a vízhiány miatt

Kiszáradt folyómederben tüntettek a vízhiány miatt

A vízhiány miatt törtek ki tüntetések Irán harmadik legnagyobb városában, Iszfahánban, ahol a karhatalom könnygázzal és gumibotokkal oszlatta szét a …