2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A fehérorosz ellenzéki jelölt nem indulna újra a választáson

A fehérorosz ellenzéki jelölt nem indulna újra a választáson

Szvjatlana Cihanouszkaja úgy lett az augusztus 9-i fehérorosz elnökválasztás ellenzéki jelöltje, hogy ő lépett a májusban bebörtönzött férje, Szjarhej Cihanouszki helyére. A politikus egy interjúban azt mondta, elege van a politikából, ezért nem indulna ismét az elnöki posztért.

“Nem tervezem, hogy magam indulok” – válaszolta Szvjatlana Cihanouszkaja egy pénteki interjúban arra a kérdésre, hogy ő vagy férje megméretteti-e magát az államfői posztért, ha új választás lesz Fehéroroszországban.

Arra a kérdésre, hogy elege van-e a politikából, úgy felelt: “több mint elegem”.

Szvjatlana CihanouszkajaForrás: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

A Litvániába menekült ellenzéki jelölt a héten azt nyilatkozta, hogy kész vezetni az országot. Az ellenzék szerint Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök csalt a választáson, és így sikerült a hivatalos adatok szerint a voksok több mint 80 százalékát megszereznie. A szavazás után tömegtüntetések kezdődtek országszerte. Cihanouszkaja szerint tiszta és szabad választás állíthatja helyre a rendet az államban.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200822-nem-indulna-ujra-a-valasztason-a-feherorosz-ellenzek-jeloltje.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Feloszlatta a rendőrség a koronavírus-ellenes londoni tüntetést

Szombat kora délután a londoni rendőrség megpróbálta feloszlatni a koronavírus miatt bevezetett korlátozó intézkedések ellen …