2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A Facebook boldog, a részvényei kilőttek a bírói döntés miatt

Hirdetés

A Facebook boldog, a részvényei kilőttek a bírói döntés miatt

Egy amerikai kerületi bíró Washingtonban helyt adott a közösségi média óriás kérésének, és elutasította a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság és az államügyészek által decemberben benyújtott kérelmeket.

A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság állítása szerint a Facebook jogellenesen élt vissza hatalmával, amikor felvásárolta riválisait, mint például az Instagramot és a WhatsAppot, azért, hogy a jövőben elkerülje a versenyt. A per célja, hogy megóvja és fenntartsa a közösségi szektor versenyképességét, és a cégek eladására kényszerítse a Facebook-t. Emellett meg akarják tiltani a Facebooknak, hogy a jövőben a perben résztvevő államok tudta nélkül hajtson végre 10 millió dollárnál nagyobb értékű felvásárlásokat.

A bíró szerint az Szövetségi Kereskedelmi Bizottság kérelme „jogilag elégtelen” volt, mert nem volt hozzá megalapozott érv a Facebook monopol törekvéseinek alátámasztására. 

A bíró a 46 állam által indított ügyet teljes egészében elutasította, azzal az indokkal, hogy a főügyészek túl sokáig vártak az előterjesztésre, különösen azután, hogy az Instagram és a WhatsApp felvásárlása még 2012-ben és 2014-ben történt.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/29/facebook-birosag-insta/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Zárt autóban maradt kislány halt meg Boszniában

Négyéves kislány holttestére bukkantak egy zárt autóban az északnyugat-boszniai Donja Piskavicában – közölte a helyi sajtó …