2021. július 27., keddMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A delta-variáns már nyáron tarolhat Európában

Hirdetés

A delta-variáns már nyáron tarolhat Európában

A becslések szerint nyáron jelenik meg tömegesebben Európában a koronavírus először Indiában azonosított delta-variánsa. Ez lesz a fertőzések domináns oka – figyelmeztetett az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ, az ECDC.

Nagy valószínűséggel a delta-törzs ezen a nyáron fog nagymértékben terjedni

– hangoztatta az ECDC igazgatója.

Andrea Ammon szerint azok, akik csak a védőoltás első oltását kapták meg, még mindig hajlamosak a delta-fertőzésére. Ugyanakkor – mint mondta – a második dózis már magas szintű védettséget szavatol.

Hirdetés

Ennek tükrében sürgette, hogy lehetőségeihez képest mindenki mielőbb oltassa be magát másodszor is.

Az ECDC megállapítása szerint a delta-törzs 40-60 százalékkal fertőzőbb az először az Egyesült Királyságban azonosított alfánál. Számítása szerint a delta-variáns mohón terjed. Augusztus elejére az európai koronavírus-fertőzések túlnyomó többségét ez a változat okozhatja.

The European disease control body has said the delta variant could make up 90% of new infections in Europe by the end of summer: https://t.co/sufQscb8TL

Here’s an overview of the delta variant’s current spread across the world. pic.twitter.com/keBWsryImj

— DW News (@dwnews) June 25, 2021

„A delta-változat fertőzőképesebb a többi változatnál. Becsléseink szerint augusztus végére az unióban az új esetek 90 százalékát ez a törzs fogja okozni” – véli az európai ügynökség.

Európai helyzetkép

Magyarországon eddig 9 esetben azonosították a delta-, vagyis az Indiából indult vírusmutánst – ezt írta a Koronavírus Sajtóközpont a hvg.hu-nak küldött válaszában. A portál azután fordult a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz, hogy a brit sajtóban elterjedt: Angela Merkel német kancellár kitiltaná az Európai Unióból a brit turistákat a szigetországban egyre erősebben terjedő delta-változat miatt. A magyar illetékesek szerint a kormány most is figyelemmel követi az európai és a hazai járványügyi helyzetet.

Akik nem oltatták még be magukat, azok szerintük fokozottan ki vannak téve a fertőzésveszélynek, ezért arra kérik őket, hogy regisztráljanak a vakcináért.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/30/a-delta-tarolhat-europaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Visszatérhetnek a katonáink Kabulba, de nem mindenki rajong az ötletért

Visszatérhetnek a katonáink Kabulba, de nem mindenki rajong az ötletért

Június 24-én jelent meg Magyarország új Nemzeti Katonai Stratégiája, ami a sajtóban viszonylag kevés figyelmet …