2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A civil szervezetekre is kíváncsi Budapesten a svéd külügyér

Hirdetés

A civil szervezetekre is kíváncsi Budapesten a svéd külügyér

Több helyi civil szervezettel, NGO-val is találkozik ma délután Budapesten Svédország külügyminisztere. Ann Linde erről a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, Szijjártó Péter tárcavezetővel közösen tartott sajtótájékoztatón beszélt. Újságírói kérdésre a svéd külügyminiszter elmondta: a szexuális és reproduktív jogok, valamint a jogállamisági kérdések lesznek a találkozók kiemelt témái.

Az abortuszt és feltehetően a gendertémákat is érintő találkozókról több részletet nem árult el, arról ugyanakkor beszámolt, hogy ezekben a megosztó témákban Szijjártó Péterrel is egyeztettek. Mint fogalmazott, rendkívül fontos, hogy Svédország és Magyarország nyitott párbeszédet tudjon folytatni annak érdekében, hogy képesek legyenek együttműködni olyan kérdésekben is, melyekben egyébként nem értenek egyet. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalában fogadja Ann Linde svéd külügyminisztert 2021. április 27-én

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalában fogadja Ann Linde svéd külügyminisztert 2021. április 27-én

Hirdetés

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

A két ország között élénk gazdasági kapcsolat épült ki. A sajtóeseményen Szijjártó Péter például arról számolt be, hogy svéd vállalatok mintegy 15 ezer magyar embernek adnak munkát, s beruházásaik bővülő léptékben innovációt, magasabb hozzáadott értéket hoznak Magyarországra.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/27/svedorszag-annlinde-szijjarto-diplomacia-kkm/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet kedd este valóságos rakétaesőt zúdított több hullámban Tel-Avivra és Izrael …