2021. június 14., hétfőMa Vazul napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.14. Vazul Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A ciprusi arany útlevelek több mint felét korrupció útján adták ki

Hirdetés

A ciprusi arany útlevelek több mint felét korrupció útján adták ki

Ciprus több ezer nem uniós állampolgárnak adott illegálisan állampolgárságot 2007 és 2020 között, nagy valószínűséggel korrupciós ügyleteken keresztül, amelyekben politikusok, jogászok és még egyházi személyek is érintettek. 

Az Európai Unióban több tagországban, így Magyarországon is úgynevezett aranyútlevél- és aranyvízumprogramokat vezettek be, állampolgárságot vagy letelepedési engedélyt kínálva az érdeklődőknek pénzért vagy befektetésekért cserébe. 

Cipruson ezt a programot 2013-ban vezették be a 2008-as pénzügyi válság következményeinek enyhítése céljából, a ciprusi, és így uniós állampolgárságért cserébe 2,5 millió eurót kellett befektetni a szigeten. A ciprusi elnök szerint így 9,7 milliárd euró folyt be az államkasszába, mások mellett az Európai Unió azonban szimatot fogott, azt gyanítva, hogy a program hemzseg a visszaélésektől.

Hirdetés

Az illetékes nyomozóbizottság szerint Cipruson 3609 ember jutott illegális állampolgársághoz, többségük nem uniós országokból érkeztek. Az MTI szerint a letelepedési kötvények oroszok, ukránok, kínaiak és kambodzsaiak körében voltak a legnépszerűbbek. 

Az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/07/a-ciprusi-aranyutlevelek-tobb-mint-felet-korrupcio-utjan-adtak-ki/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vége a Netanjahu-korszaknak, Naftali Bennett az új izraeli miniszterelnök

Vége a Netanjahu-korszaknak, Naftali Bennett az új izraeli miniszterelnök

Vasárnap elnyerte a 120 tagú izraeli törvényhozás, a kneszet bizalmát az új koalíciós kormány – …