2021. március 2., keddMa Lujza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.03.02. Lujza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A CEU hisz a terrorizmussal vádolt diákja ártatlanságában

Hirdetés

A CEU hisz a terrorizmussal vádolt diákja ártatlanságában

Tüntetést szervezett péntek délelőttre a bécsi egyiptomi nagykövetség elé az Amnesty International Austria, valamint a CEU (Central European University – Közép-európai Egyetem), követelve Ahmed Samir Santawy, az Egyiptomban fogva tartott CEU-s hallgató szabadon bocsátását.

Ahmed Samir Santawy lelkiismereti fogoly, akit pusztán a tudományos kutatásának témája miatt tartanak fogva, ezért azonnal és feltétel nélkül szabadon kell engedni

– írta a Facebookon az Amnesty International Magyarország.

???? Ma délelőtt az Amnesty International Austria és a Central European University hallgatói a bécsi egyiptomi nagykövetség…

Hirdetés

Közzétette: Amnesty International Magyarország – 2021. február 19., péntek

Az egyiptomi Ahmed Samir Santawyt a CEU rektora, Michael Ignatieff, valamint az Amnesty International közleménye szerint február elsején Kairóban letartóztatták, és többszöri átszállítás után február 6-án az Állambiztonsági Főügyészség (SSSP) irodájába vitték.

Ez idő alatt sem az ügyvédje, sem a családja nem tudhatott a hollétéről. Ügyvédje később – miután beszélhetett védencével – elmondta, hogy Santawyt súlyosan bántalmazták.

Az ügy előzménye, hogy már január 23-án maszkos, felfegyverzett rendőrök törtek be Santawy családjának otthonába, ő akkor nem volt otthon. Miután lefoglalták a ház biztonsági kameráinak felvételeit, utasították a férfit, jelenjen meg a Nemzetbiztonsági Hatóság (NSA) irodájában – innen indultak az elmúlt hetek eseményei.

Az Amnesty International tájékoztatása szerint Santawy 2019-ben még Budapesten kezdte meg antropológiai tanulmányait a CEU-n, ebben a tanévben pedig már Bécsben végzi a mesterképzést. Kutatási témája a nők jogai és a reproduktív jogok […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/02/20/a-ceu-hisz-a-terrorizmussal-vadolt-diakja-artatlansagaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Videó: élesben tesztelte a KIA-s a sebességelnyelőt

Videó: élesben tesztelte a KIA-s a sebességelnyelőt

Büszke lehet az energiaelnyelő tervezője, hiszen alkotása életet mentett Lengyelországban, amikor egy a KIA sofőrje …