2024. március 2., szombatMa Lujza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.03.02. Lujza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A brüsszeli régió miniszterelnöke szerint nem szabadna korlátozni az egyedül érkező menekülteket

Hirdetés

A brüsszeli régió miniszterelnöke szerint nem szabadna korlátozni az egyedül érkező menekülteket

Nicole de Moor javaslata szerint menedékkérelmük elbírálásának ideje alatt az egyedülálló férfiaknak maguknak kell gondoskodniuk a szállásukról.

A menekültek és menedékkérők túlnyomó többsége a belga fővárosban tartózkodik, ahol a menedékkérelmek nyilvántartásba vételére szolgáló intézmények találhatók. 

Hirdetés

A brüsszeli régió kormánya szerint ha terv megvalósul, az elkerülhetetlenül súlyos következményekkel járna Brüsszelre nézve, ezért az önkormányzatoktól és a hatóságoktól azt kérik, hogy ne hajtsák végre a tervet, valamint egyeztetésre hívták a szövetségi kormány illetékesét az ügyben – számolt be a La Libre Belgique című, francia nyelvű belga napilap.

Rudi Vervoort, a brüsszeli régió miniszterelnöke már 2021-ben küldött levelet a belga menekültügyi államtitkárságnak, a miniszternek és a belügyminiszternek, amelyben megemlítette, hogy a területen tartózkodási engedéllyel nem rendelkezők körülményeinek figyelmen kívül hagyása milyen nehézségeket okoz. Az intézkedés iránti kérelemnek nem volt hatásuk – emelte ki. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/31/brusszel-befogadohely-ferfiak-menekultek-elosztasa-regios-miniszter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …