2021. január 17., vasárnapMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A brit vírusmutáció eljutott Kínába

Hirdetés

A brit vírusmutáció eljutott Kínába

Azonosítottak Kínában egy, a brit koronavírus-mutáció okozta fertőzéses esetet − számolt be a kínai járványügyi központ szerdán.

A vírushordozó egy 23 éves kínai nő, aki az Egyesült Királyságból repült vissza Sanghajba. A megérkezését követően, december 14-én elvégzett vírustesztje pozitív lett, ezért egy sanghaji kórházba szállították elkülönítésre. A páciensnél csupán enyhe tünetek jelentkeztek. Két nappal a hazaútja előtt, az Egyesült Királyságban elvégzett vírustesztje még negatív eredményt mutatott.

A nőtől vett minta genetikai elemzése mutatta ki december 24-én, hogy a fertőzését okozó vírus különbözik a Sanghajban novemberben azonosított esetek hátterében álló variánstól. A vizsgálatok során megállapították, hogy az Egyesült Királyságban október vége óta terjedő, új variánsról van szó.

Hirdetés

Az MTI beszámolója szerint a sanghaji hatóságok az újabb variáns elterjedésének

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/12/31/kina_brit_koronavirus_mutacio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyár óta először csökkent Oroszországban az aktív fertőzöttek száma

Nyár óta először csökkent Oroszországban az aktív fertőzöttek száma

Nyár óta a január 11. és 17. közötti időszak volt az első olyan hét Oroszországban, …