2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A brit miniszterelnök semmilyen uniós szabályozásnak nem enged

Hirdetés

A brit miniszterelnök semmilyen uniós szabályozásnak nem enged

Rishi Sunak a Brit Iparszövetség (CBI) éves kongresszusán felszólalva kijelentette: az ő vezetése alatt Nagy-Britannia egyetlen területen sem létesít az EU-val olyan kapcsolatot, amelynek ára az, hogy a brit kormánynak uniós előírásokhoz kellene tartania magát.

Ezzel teljesen eloszlatta a kételyeket, miszerint újraegyesülhet az Egyesült Királyság az európai országokkal. A nyilatkozat előzményeként a hétvégi brit sajtó olyan értesüléseket közölt kormányforrásokat idézve, hogy London svájci típusú kapcsolatrendszert alakítana ki az Európai Unióval a kétoldalú kereskedelmet terhelő akadályok lebontása végett.

Ezen beszámolókat nagy felzúdulás követte a kormányzó Konzervatív Párt alsóházi frakciójának Brexit-táborában, mivel Svájcnak kétoldalú szerződése révén hozzáférése van az Európai Unió egységes belső piacához, ennek fejében viszont engedélyezi az emberek szabad mozgását és hozzájárul az unió költségvetéséhez.

Hirdetés

Az unión kívül jobban uralják határaikat

Rishi Sunak megismételte elkötelezettségét a Brexit mellett, miközben vasárnapi brit sajtóértesülés szerint a brit kormány olyan, hosszú távú terveken dolgozik, amelyek alapján Nagy-Britannia a svájci típusúhoz hasonló kapcsolatrendszert alakítana ki az Európai Unióval. 

A Brexit mellett szavaztam, hiszek a Brexitben, és tudom, hogy a Brexit eredményes lehet, és már most is hatalmas előnyökkel és lehetőségekkel jár az ország számára

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/22/rishi-sunak-egyesult-kiralysag-nagy-britannia-europai-unio-brexit/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dráma New Yorkban, másodperceken múlt egy metró elé esett férfi élete – videó

Két New York-i rendőr sietett egy férfi segítségére egy harlemi metróállomáson. A férfi a sínekre …