2020. március 28., szombatMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A brazil favelákban a drogkereskedő bandák szólítják fel otthonmaradásra a lakókat

Hirdetés

A brazil favelákban a drogkereskedő bandák szólítják fel otthonmaradásra a lakókat

Brazíliában jelenleg 2274 megbetegedésre jut 47 haláleset és összesen 2 darab gyógyult személy, azok után pedig, hogy a hétvégén kiderült, hogy Rio de Janeiro egyik leghírhedtebb favelájában, az Istenek városában is rögzítettek megbetegedést, szokatlan folyamatok indultak be az erőszakos szegénynegyedben – írja a Guardian.

Hirdetés

A Red Command nevű drogkereskedő banda vezetői elkezdték járni a nagyjából 40 ezer embernek otthont adó negyedet, és mindenkit arra szólítottak fel, hogy maradjon otthon, csökkentse a járványveszélyt.  „Kijárási tilalmat rendelünk el, mert senki sem veszi elég komolyan a koronavírust. A legjobb, ha otthon maradtok és lazultok. Az üzenetet átadtuk” – üzenték a lakosoknak a bandavezérek a negyedet járva hangszórókkal felszerelt kocsikból.

De nem az Istenek városának bandatagjai az egyetlenek, akik megpróbálnak tenni a járvány terjedésének lassítása érdekében. A Morro dos Prazeres favelában azt mondták a bandatagok a lakosoknak, hogy maximum csak kettesével közlekedjenek az utcákon. Latin-Amerika legnagyobb favelájában, a Rocinhában pedig szintén kijárási tilalmat rendeltek el a helyi bandavezérek.

Olyan favela is akad, ahol nem rendeltek el szigorú kijárási tilalmat a drogkereskedők, csupán megkérték a templomokat és a különféle üzleteket, jellemzően pékségeket, hogy korlátozzák a nyitvatartásukat. Vagyis valószínűleg nem kérték, hanem inkább mondták a dolgot.

„Azt mondták a gengszterek, hogy 8.30 után mindenki maradjon otthon, ha nem, akkor annak súlyos következményei lesznek. Én otthon maradok, félelembe és nagy mennyiségű kézfertőtlenítőbe taszítva magam” – viccelődött egy ember, aki ez utóbbi negyedben lakik.

„A drogkereskedők azért teszik ezt, mert nincs jelen a negyedben a kormány. A hatóságoknak láthatlanok vagyunk” – mondta egy férfi az Istenek városából.

Ezekben a negyedekben néha annyira rossz a helyzet, hogy az alapvető higiéniai feltételeknek nem felelnek meg, nemhogy az olyan elvárásoknak, amikkel hatékonyan lehetne csökkenteni egy vírus terjedésének sebességét.

A Megváltó Krisztus szobor közelében fekvő Santa Marta favelában pedig egy táblát helyeztek ki a negyed szélén, hogy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/03/25/brazilia_favela_koronavirus_drogkereskedo_banda_maradj_otthon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Repülő intenzív osztállyal visz olasz koronavírusos betegeket Németországba a német légierő

Repülő intenzív osztállyal visz olasz koronavírusos betegeket Németországba a német légierő

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Az …