2022. október 3., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.03. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A bolygó megmentéséért ajándékozta el cégét egy milliárdos

Hirdetés

A bolygó megmentéséért ajándékozta el cégét egy milliárdos

Yvon Chouinard cégalapító elmondta, hogy egy új tulajdonosi struktúra keretében minden olyan nyereség, amelyet nem forgatnak vissza az üzlet működtetésébe, az éghajlatváltozás elleni küzdelemre megy. Állítása szerint ez évente mintegy 100 milliárd dollárt (40665 milliárd forint) tesz majd ki, a vállalat állapotától függően. 

A Patagonia több mint tíz országban értékesít túra- és egyéb szabadtéri ruházatot. Az 1973-ban alapított cég becsült bevétele idén 1,5 milliárd dollár (609 milliárd forint) volt, a tulajdonos nettó vagyona pedig 1,2 milliárd dollárra (488 milliárd forint) tehető.

A Földért mondott le

„Mérhetetlensége ellenére a Föld erőforrásai nem végtelenek, és egyértelmű, hogy túlléptük a határait” – mondta a vállalkozó arról, hogy miért mondott le a tulajdonjogról.

Hirdetés

Ahelyett, hogy értéket vonnánk ki a természetből és alakítanánk át vagyonná, a Patagonia által létrehozott javakat a természet védelmére használjuk

– fogalmazott Yvon Chouinard. A kaliforniai cég már eddig is éves nyereségének 1 százalékát aktivistáknak adományozta, és elkötelezte magát a fenntarthatóság mellett, de a vásárlóknak írt nyílt levelében az üzletember kijelentette, hogy többet szeretne tenni.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/15/patagonia-ceg-ruhazat-divat-klimavaltozas-eghajlatvaltozas-jotekonysag-kornyezetvedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy szakadékban találtak rá egy amerikai családanya meztelen holttestére

Ami biztos, hogy a meggyilkolt Debbie Collier a bérelt furgonjával Észak-Georgiába utazott a halála előtt. …