2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A bokájánál fogva akarta lerángatni a lépcsőn az amerikai képviselőt, elítélték

Hirdetés

A bokájánál fogva akarta lerángatni a lépcsőn az amerikai képviselőt, elítélték

Az ügyészek szerint Guy Reffitt azt mondta a texasi Three Percenters milíciacsoport tagjainak, amelynek maga is tagja, hogy azt tervezi, hogy a bokájánál fogva kirángatja Nancy Pelosi házelnököt a Capitolium épületéből − közölte az AP hírügynökség.

úgy, hogy a feje minden egyes lépcsőfokon pattan egyet 

− áll az ügyészség vádiratában.

Reffitt börtönbüntetése − hét év és három hónap − két évvel több, mint az eddigi leghosszabb börtönbüntetés, amelyet a Capitoliumi zavargások eddigi legsúlyosabb ítéletet kapott vádlottjára kiszabtak, de még így is kevesebb kevesebb, mint fele annak a 15 évnek, amelyet az ügyben eljáró szövetségi ügyész kért, aki Reffittet belföldi terroristának nevezte, ugyanis azt mondta, hogy „fizikailag el akarja távolítani és le akarja váltani” a kongresszus tagjait.

Hirdetés

Reffitt volt az első személy, akit bíróság elé állítottak a 2021. január 6-i ostrom miatt, amikor Donald Trump akkori elnök támogatói megzavarták a kongresszus ülését, hogy igazolják hogy megakadályozzák Joe Biden győzelmének hivatalos elfogatását.

Dabney Friedrich kerületi bíró, aki Reffitt tárgyalásán elnökölt, a börtönbüntetése után három év pártfogói felügyeletre és 2000 dollár (800 ezer forint) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A bírónak hatáskörében a vonatkozó törvény értelmében a végül elfogadott vádpontok szerint hét év és három hónaptól kilenc évig terjedő börtön között kellett a büntetést kiszabnia.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/02/capitolium-itelet-nanci-pelosi-ostrom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tragédia a zenei fesztiválon, halálos áldozatot is követelt a szörnyű vihar

A Valenciától délre, Cullera városában rendezett Medusa elektronikus zenei fesztivált szombat hajnalban heves vihar érte. …