2021. május 15., szombatMa Zsófia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.15. Zsófia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A belarusz parlament módosította a szélsőségességek elleni harcról szóló törvényt

Hirdetés

A belarusz parlament módosította a szélsőségességek elleni harcról szóló törvényt

A belarusz parlament felsőháza jóváhagyta a szélsőségességek elleni harcról szóló törvény módosítását javaslatokat benyújtó főügyész. A törvény szerint bárki, aki az alkotmányos rendet vagy Belarusz függetlenségét támadja a hatóságok szerint, azt szélsőségesnek kell tekinteni.

Andrej Sved szerint a törvénymódosítások lehetővé teszik, hogy az állam ne csak büntessen, hanem elsősorban megelőzzön, feltárjon, és csak ezen intézkedések után döntsön az érintettek felelősségre vonásáról.

Továbbá az ügyvédeket is eltiltaná attól, hogy az említett esetekben védjék a vádlottakat.

Hirdetés

A törvénymódosítás külön határidő meghatározását javasolja a „szélsőségesség jeleit mutató” szervezetek elleni – gyorsított eljárású – polgári perekben, és indítványozza bizonyos jelképek, tárgyak és információs termékek szélsőségessé nyilvánítását. Továbbá törvényben rögzít több büntetőjogi szakkifejezést, bővíti a „szélsőségesség” és a „szélsőséges anyagok” fogalmát, a belügyi szervekre ruházza a szélsőségesség ellen fellépő illetékesek tevékenységének összehangolását, és meghatározza a szélsőséges szervezetek betiltásának rendjét.

Az egy híján 100 éves emberjogi civilszervezet, az Emberi Jogok Nemzetközi Szövetsége szerint a belarusz kormány így akarja lehetővé tenni, hogy minél gyorsabban be lehessen börtönözni vagy megfélemlíteni a demokráciáért tüntetőket, valamint a rendőri brutalitásról tudósító újságírókat.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/21/a-belarusz-parlament-modositotta-a-szelsosegessegek-elleni-harcrol-szolo-torvenyt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Oroszországnak már nem barátja az Egyesült Államok és Csehország

Oroszországnak már nem barátja az Egyesült Államok és Csehország

Az Egyesült Államok és Csehország felkerült az orosz kormány által elfogadott, barátságtalan államokat felsoroló listára – …