2021. január 25., hétfőMa Pál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.25. Pál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / 4,6 millió adagot kap a Pfizer és a BioNtech vakcinájából Spanyolország

Hirdetés

4,6 millió adagot kap a Pfizer és a BioNtech vakcinájából Spanyolország

Spanyolország 4,6 millió adagot kap a Pfizer és a BioNtech által kifejlesztett koronavírus elleni vakcinából a következő három hónapban, amely mintegy 2,3 millió ember beoltására elegendő – tájékoztatott Salvador Illa egészségügyi miniszter szerdán Madridban – derül ki az MTI híradásából.

A miniszter kiemelte, hogy ezzel a mennyiséggel első körben az idősotthonok lakóit és dolgozóit, az otthon ápolt fogyatékkal élőket, valamint a fertőzésnek leginkább kitett egészségügyi dolgozókat oltják be. Az oltás ingyenes és önkéntes alapú lesz a Dél-európai országban. Arról is beszélt a politikus, hogy az ország tartományaiba folyamatosan osztják a vakcinát a hetente érkező szállítmányokból, illetve a legelső oltásokat egy guadalajarai idősotthonban kezdik majd beadni vasárnap (december 27.).

Az egészségügyi miniszter tájékoztatott róla,  hogy tudomása szerint Spanyolországban nem azonosították a vírus új angliai mutációját, amely miatt több ország korlátozta a Nagy-Britanniából érkezők beutazását.

Hirdetés

A dolgok nem haladnak jól” – fogalmazott az egészségügyi miniszter azzal kapcsolatban, hogy öt hét lassulás után egy hete ismét felgyorsult a koronavírus terjedése Spanyolországban.

A szaktárca napi jelentése szerint az elmúlt 24 órában csaknem hétezer új fertőzöttet diagnosztizáltak, ugyanakkor 

a regisztrált esetszám egy nap […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/12/23/spanyolorszag_vakcina_oltas_idosotthon_koronavirus_pfizer_es_a_biontech/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már Szerbiában is felbukkant a fertőző brit mutáns

Már Szerbiában is felbukkant a fertőző brit mutáns

Londonból érkezett utasoknál regisztrálták a Nagy-Britanniából származó új koronavírustörzset – jelentette be Aleksandar Vučić szerb …