2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / 45 halott palesztin és egy Vöröskereszt iroda az áldozatai a legújabb izraeli rakétacsapásnak

Hirdetés

45 halott palesztin és egy Vöröskereszt iroda az áldozatai a legújabb izraeli rakétacsapásnak

Legalább 45 palesztin meghalt, és megrongálódott a Vöröskereszt egyik irodája Gázában, amikor az izraeli erők ostromolták a területet, és közelharcot vívtak a Hamásszal – jelentette a Reuters. A Vöröskereszt annyit közölt, hogy gázai irodája megrongálódott, amikor péntek délután az izraeli hadsereg által kilőtt „nehéz kaliberű lövedékek” a Rafah melletti al-Mavasziban, és legalább 25 ember meghalt, akik sátrakban éltek a tábor körül, 50 pedig megsebesült.

Az izraeli lövedékek két helyen csapódtak be a területen, amely tele van sátrakkal és benne lakó palesztinokkal, akiket a könyörtelen bombázások miatt Gáza más részein lévő otthonaikból űztek el. Az egyik helyszín a Vöröskereszt által működtetett kórház közelében volt. A kórház közelében megölt emberek hozzátartozói elmondták, hogy az izraeliek „hangbombával” csalogatták elő az embereket, majd halálos sortűzzel csapást mértek rájuk.

Egy szemtanú azt mondta a hírügynökségnek, hogy a fiai meghaltak, amikor az első csapás után pánikba esett embereknek próbáltak segíteni.

A két fiam elment, miután meghallották a nők és a gyerekek sikoltozását. Azért mentek, hogy megmentsék őket, és amikor a második lövedék becsapódott, és a fiaim meghaltak. Kétszer is lecsaptak a helyre

Hirdetés

– mondta a kórházban. Úgy tűnik, hogy a Vöröskereszt által közölt támadások helyszínei közvetlenül az izraeliek által al-Mavasziban kijelölt „biztonságos zónán” kívül vannak.

„Ez a súlyos biztonsági incidens egyike az elmúlt napokban történt néhánynak. Korábban csak kóbor lövedékek érték el az Vöröskereszt építményeit” – közölte a humanitárius szervezet pénteken az X-en közzétett bejegyzésében, Izrael megemlítése nélkül. „Elítéljük ezeket az incidenseket, amelyek veszélyeztetik a humanitáriusok és a civilek életét.”

A Vöröskereszt 60 ágyas tábori kórházát május közepén nyitották meg, hogy sürgősségi műtéteket, szülészeti, gyermekgyógyászati és járóbeteg-ellátást nyújtson – olvasható az akkori sajtóközleményben.

Izrael tagad

„Két izraeli tank felkapaszkodott egy al-Mavaszi feletti dombtetőre, és tűzgolyókat küldött le, amelyek eltalálták a környékről kitelepített szegény emberek sátrait – mondta egy lakos a Reutersnek. Az izraeli erők már korábban is bombáztak a mawasi „humanitárius zóna közelében. 

Tel-Aviv nyugati szövetségesei és az ENSZ többszöri elítélése ellenére

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/22/terror-izraelben-izrael-palesztin-konfliktus-gazai-ovezet-rafah-hamasz-halalos-aldozat-raketatamadas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre nagyobb a nyomás Joe Bidenen, de vajon visszalép-e végül?

Joe Biden az elmúlt napokban állítólag egyre nyitottabbá vált arra, hogy meghallgassa azokat az érveket, …