2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / 1967 után újra Alpine-okkal veszi üldözőbe a bűnözőket a francia csendőrség

Hirdetés

1967 után újra Alpine-okkal veszi üldözőbe a bűnözőket a francia csendőrség

55 év után újra Alpine sportkocsikat kap a francia csendőrség – olvasható a párizsi belügyminisztérium közleményében. A „love story” 1967-ig nyúlik vissza, amikor megalakult az első gyorsreagálású „Brigade de Recherche et d’Invention” (BRI), vagyis az „Anti-Gang Brigade”, és a csendőrök Alpine A110-eseket kaptak szolgálati feladataik elvégzésére.

A csendőrök szerint ez a sportkocsi volt a leggyorsabb és a legjobb szövetségesük a munkában. A nagy igénybevételnek kitett legendás szolgálati járműveket azonban az évek múltán leselejtezték, és bő fél évszázadnak kellett eltelnie ahhoz, hogy a csendőrök ismét Alpine-okba ülhessenek.

Az idén júniusban meghirdetett beszerzési eljárásban a francia gyártmány a Seat Leon Cupra elől vitte el a pálmát, és ennek eredményeként az elkövetkezendő időszakban 26 db Alpine A110 Pure típusú gépkocsi kerül a csendőrséghez.

<iframe […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/10/25/franciaorszag-rendorauto-sportkocsi-renault-alpine/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Zord idők jönnek a Berlin által tekintélyelvűnek minősítendő rendszerekre… Legalábbis ezt állította a németországi Zöldek …