2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / 17. századból származó kincseket találtak a Bahama-szigeteknél

Hirdetés

17. századból származó kincseket találtak a Bahama-szigeteknél

A Nuestra Señora de las Maravillas (A csodák Miasszonya) nevű galleon 1656-ban süllyedt el 70 kilométerre a parttól, a szigetcsoport északi részén található egyik zátonynál. Az utóbbi 350 évben a fedélzetén szállított arany kincsvadászokat vonzott a térségbe, így amikor nemrég egy újabb expedíció indult a roncshoz, sokan letettek arról, hogy ilyesmit fognak találni – közölte vasárnap a Guardian.

Ugyanakkor a több mint 13 kilométer hosszú törmelékmezőn mesés leleteket – drágakövekkel berakott függőket és rozettedíszes aranyláncokat – találtak a roncs feltárásával megbízott Allen Exploration cég szakemberei a bahamai és amerikai haditengerészet régészeinek és búvárainak közreműködésével.

Csempészáru lehetett

Feltételezések szerint a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/07/31/bahama-szigetek-elsullyedt-hajo-kincs-hajoroncs-csempeszet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tragédia a zenei fesztiválon, halálos áldozatot is követelt a szörnyű vihar

A Valenciától délre, Cullera városában rendezett Medusa elektronikus zenei fesztivált szombat hajnalban heves vihar érte. …