2020. július 12., vasárnapMa Izabella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.12. Izabella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / 159 ezerrel többen haltak meg Európában a koronavírus-járvány miatt

Hirdetés

159 ezerrel többen haltak meg Európában a koronavírus-járvány miatt

Március eleje óta összesen 159 ezerrel többen haltak meg a koronavírus-járvány miatt Európa huszonnégy országában az előzetesen vártnál az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatójának csütörtöki bejelentése alapján – írja a CNN.

A Hans Kluge által bejelentett adatok a WHO által európaiként számon tartott országok kevesebb mint felére vonatkoznak – összesen 53 ország tartozik ide a szervezetnél, beleértve ebbe egyebek mellett Oroszországot és Törökországot is. Kluge elmondása szerint a régióban több mint kétmillió esetet regisztráltak, és több mint 175 ezer megerősített halálesetről lehet tudni, ami nagyságrendekkel több, mint amire alapjáraton számítottak az év ezen szakaszában. A WHO-hoz beérkezett adatokból az is kiderült, hogy

  • az áldozatok 94 százaléka 60 év feletti volt,
  • 97 százalékuknak volt valamilyen egészségügyi problémája
  • és 59 százalékuk volt férfi.

Kluge emellett elmondta azt is, hogy az elmúlt két hét során 15 százalékkal nőtt az esetek összesített száma, és a régió továbbra is a világ eseteinek 38 százalékáért, a haláleseteknek pedig 50 százalékáért felelős. Az elmúlt tizennégy nap alatt Oroszország, Olaszország, Törökország, Fehéroroszország és az Egyesült Királyság jelentette a legtöbb esetet. Spanyolország, Olaszország, Nagy-Britannia és Franciaország összesített halálesetei továbbra is az összes európai haláleset 72 százalékát teszik ki.

Az igazgató hozzátette, hogy bár az elmúlt időszakban a régióban egyre csökkent a korlátozások száma, gazdasági fellendülésre csak a járvány terjedésének megfékezése mellett van lehetőség. Mint mondta, ebben a helyzetben az egészségügybe és a szociális háló megerősítésébe kell fektetni, a megszorításokat pedig mindenképpen el kell kerülni. Ez utóbbival kapcsolatban Kluge emlékeztetett a 2008-as gazdasági válságra, ahol sok kormány éppen az egészségügy terén vágta vissza a költekezést.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/05/28/koronavirus-halal-who-jarvany-europa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hat évtized után lezárták a legrejtélyesebb szovjet halálesetet

Hat évtized után lezárták a legrejtélyesebb szovjet halálesetet

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Lavina …