2020. november 27., péntekMa Virág napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.27. Virág Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Játék / Véget ért a per a Rockstar és a Pinkerton ügynökség között

Hirdetés

Véget ért a per a Rockstar és a Pinkerton ügynökség között

A tavalyi év egyik legnagyobb jogi vitája volt, amikor a mai napig létező Pinkerton ügynökség beperelte a Rockstar Games csapatát, amiért ők a Red Dead Redemption 2-ben engedély nélkül használták fel a nevüket. A cég természetesen nem adta meg magát, saját keresetet nyújtott be, viszont most végre úgy tűnik, hogy a feleknek sikerült megegyeznie és lezárni a pereskedést.

A Pinkerton eredetileg azzal vádolta meg a Rockstart, hogy szerzői jogot sértettek azzal, amiért szerepelnek a játékban, viszont a Rockstar erre azzal az érvelt, hogy a valódi pinkertonok eltúlozzák, hogy mennyi joguk van a név fölött, ugyanis a történelmi Pinkerton ügynökségre való utalásokat védi a Függetlenségi Nyilatkozatban szereplő első módosítás:

“Egyszerűen szólva, nem használhatják a szerzői jogot arra, hogy kisajátítsák a történelmet, és hogy meggátoljanak alkotókat abban, hogy történelmi utalásokat tegyenek a Pinkerton ügynökökre, amikor a vadnyugatot ábrázolják a médiában.”

A Rockstar és a Take-Two most bejelentették, hogy mindkét fél önként visszalépett és ezzel még januárban hivatalosan lezárták ezt a nézeteltérést, bár az nem derült ki, hogy pontosan hogyan sikerült a bíróságon kívül megegyezni.

Hirdetés

Forrás:
https://www.gamestar.hu/uzlet/rockstar-take-two-red-dead-redemption-2-pinkerton-per-261921.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy Denuvo bug miatt nem indul a Star Wars Jedi: Fallen Order és a WWE 2K20

Egy Denuvo bug miatt nem indul a Star Wars Jedi: Fallen Order és a WWE 2K20

Emlékeztek még az Y2K-ra, a 20 évvel ezelőtti hatalmas hisztériára, amikor rengetegen tartottak attól, hogy …