2021. január 18., hétfőMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Teljesen tönkremehet Szentendre egyik legszebb épülete

Hirdetés

Teljesen tönkremehet Szentendre egyik legszebb épülete

Teljesen tönkremehet Szentendre ikonikus épülete, az 1700-as években épített kereskedőház. Prosek Zoltán, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója az ATV-nek azt mondta, a tetőszerkezet nagyon rossz állapotban van, az esőzések miatt beszakadt a tető, a szennyvíz pedig már az alsó szinten található könyvesboltot is elérte, és előbb-utóbb komoly károkat fog okozni.

Az épület különlegessége, hogy ez az egyetlen dalmát típusú kereskedőház Magyarországon.

A város polgármestere, Fülöp Zsolt a csatornának arról beszélt, hogy mindenképpen meg szeretnék menteni az épületet. Azt is elmondta, 2017-ben a kormány arról döntött, hogy a kereskedőházat 3 milliárd forintból felújítják, az összeg felhasználásának az ütemezése azonban a Magyar Turisztikai Ügynökségnél (MTÜ) van. Fülöp szerint a koronavírus-járvány miatt az MTÜ haladékot kért, mert jelenleg az ország turisztikai koncepcióját gondolják újra.

Hirdetés

A polgármester megjegyezte,

ha Szentendre főtéri ikonikus épülete összeomlik, az katasztrófaturizmusnak jó lesz, de nem gondolom, hogy erre büszkék lehetünk”.

Fülöp szerint a tető annyira rossz állapotban van, hogy azonnali beavatkozásra lenne szükség.

Az MTÜ a híradónak azt írta, a projekt előkészítése folyamatban van, zajlanak a szakmai egyeztetések a megvalósíthatóságáról.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag.ingatlan/20200626_szentendre_dalmat_haz_mtu#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 A beruházó szerint csak egy hangos kisebbség tiltakozik a tatai luxusszálló ellen

A beruházó szerint csak egy hangos kisebbség tiltakozik a tatai luxusszálló ellen

Július 11-re tüntetést szerveztek a tataiak a helyi polgármesteri hivatal elé, hogy tiltakozzanak az Öreg-tó …