2020. augusztus 4., keddMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
2020.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Szállodahajók kikötőjévé alakítanák a budapesti Bálnát

Szállodahajók kikötőjévé alakítanák a budapesti Bálnát

Szállodahajókat fogadó állomássá alakítaná a budapesti Szabadság híd és Petőfi híd között álló Bálnát a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) – jelentette be Guller Zoltán vezérigazgató az MTÜ podcastjában. Guller szerint az épület hasonló funkciókat tölt majd be, mint egy repülőtér. A szállodahajók oda érkeznek és onnan indulnak majd tovább, de az épületben állandó kiállítás, konferenciaterem, étterem és turisztikai információs központ is helyet kaphat.

Lassan a közbeszerzést is kiírják a vezérigazgató szerint, a fővárossal is egyeztetnek már.

Guller arról is beszélt, hogy turisták százezreit hordják évente Budapestre a szállodahajók, csak amerikai utasból félmilliót számoltak tavaly. A koronavírus-járvány nyomán visszaesett az ágazat, ez ad most időt arra a változtatásra, aminek a Bálna átalakítása is része.

A rövid távú lakáskiadás – ezen belül, kifejezetten az Airbnb – szabályozását is belengette Guller. Az MTÜ-nek most a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége hívta fel a figyelmét arra, hogy az ágazat szabályozásra szorul, és ezt a koronavírus-helyzet miatt a vezérigazgató is indokoltnak látja. Arról viszont nem árult el semmit, hogy mit és milyen eszközzel szeretnének elérni.

A fővárosi közgyűlés tavaly márciusban, még Tarlós István főpolgármestersége alatt hagyta jóvá, hogy az önkormányzat eladja a Bálna épületét a magyar államnak. A kormány egy rendeletmódosítással 2019 nyarán adta az MTÜ vagyonkezelésébe a komplexumot. A Bálna eladása is egyike azoknak a korrupciógyanús ügyeknek, amik kivizsgálására vizsgálóbizottság alakul.

A Hableány tragédiája sem volt elég ahhoz, hogy bármi változzon a Dunán

Egy évvel ezelőtt történt a dunai hajózás egyik legnagyobb katasztrófája, a Hableány balesete óta azonban semmilyen változás nem történt a hajózási szabályozásban. Pedig a hvg.hu információi szerint a szakmai szervezetek javaslatai már tavaly szeptember óta a kormány asztalán hevernek.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag.ingatlan/20200626_mtu_balna_szallodahajok#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Korlátozhatják, hány napra lehet kiadni egy airbnb-s lakást

Korlátozhatják, hány napra lehet kiadni egy airbnb-s lakást

A Magyar Turisztikai Ügynökségre (MTÜ) bízta a kormány az Airbnb-szolgáltatás feltételeinek kidolgozását. A kezdeményezést a főváros is támogatja, …