2020. március 28., szombatMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Milliós bírságot kapott a Hungaroring, mert benézték a közbeszerzési törvényt

Hirdetés

Milliós bírságot kapott a Hungaroring, mert benézték a közbeszerzési törvényt

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) kétszer 4 millió forintra bírságolta a Hungaroring Sport Zrt-t, mert a cég közbeszerzés kiírása nélkül szerződött le 235 millió forintért nézőtér fejlesztési munkákra 2019 tavaszán – derül ki a Közbeszerzési Hatóság határozatából. A Hungaroring az egyik bírságot a közbeszerzési eljárás miatt kapta, a másikat pedig azért, mert a döntés meghozatalakor az eredeti állapot már nem volt helyreállítható.

A vizsgálatot a Miniszterelnökség Közbeszerzési Ellenőrzési Főosztálya indította hivatalból, miután a Hungaroring a kötelező, évenként kétszeri adatszolgáltatás keretében megküldte a közbeszerzési értékhatárt el nem érő szerződéseit. Azonban ez a szerződés az uniós értékhatárt ugyan nem érte el, de a hazait igen, ráadásul a cég a beruházást teljes egészében az innovációs minisztériumtól kapott támogatásból finanszírozta.

A Hungaroring az eljárásban lényegében azzal védekezett, hogy eddigi beszerzései nem tartoztak a közbeszerzési törvény hatálya alá, ezért benézték a vonatkozó jogszabályhelyet, azt hitték, nem kell közbeszerzést kiírniuk. A cég azzal is indokolta a hibát, hogy „rendkívül szűk határidő állt rendelkezésére az eljárás lefolytatására, különös tekintettel a támogatási szerződés időbeli hatályára, az időjárási körülményekre, a sportrendezvények időbeli ütemezésére”.

Hirdetés

A Hungaroring nemcsak a versenyzőket, a szurkolókat is próbára teszi

A kedvencek látványának az eufóriája, az autók mellbevágó hangja és a lelátók közösségi élménye nyilván elhomályosítja a kényelmi szempontokat, de tény, hogy a Hungaroring már jó ideje retró hangulatot áraszt.

Ezen felül a Hungaroring előadta, hogy közbeszerzést ugyan nem írtak ki, de versenyeztették a szóba jöhető vállalkozásokat, és egyébként is, ha kiírtak volna közbeszerzést, arra úgyis csak azok a cégek jelentkeztek volna, akiket meghívtak az eljárásra. Mindez természetesen nem hatotta meg a KD-t, a közbeszerzési szabályok megsértésének tényét ugyanis mindez nem befolyásolja.

A megbízást egyébként a Bont-Tör Építőipari Zrt. kapta, a cég állítása szerint jóhiszeműen vállalta a munkát.

Megszólalt egy büfés: ezért olyan drága minden a Hungaroringen

Egy büfés szerint mindenki belekényszerül a túlárazásba, mert három nap alatt milliós helypénzt kell kifizetniük.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag.ingatlan/20200123_A_Hungaroring_millios_birsagot_kapott_mert_veletlenul_beneztek_a_kozbeszerzesi_torvenyt#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Egy jobboldali vállalkozótól lesz a baloldali Szeged a világ egyik legzöldebb városa

Egy jobboldali vállalkozótól lesz a baloldali Szeged a világ egyik legzöldebb városa

Nagy fába vágta a fejszéjét Lekeny György, amikor egy közel kétmilliárd forintos beruházásba fogott még …