2020. június 3., szerdaMa Klotild napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2020.06.03. Klotild Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Milliós bírságot kapott a Hungaroring, mert benézték a közbeszerzési törvényt

Hirdetés

Milliós bírságot kapott a Hungaroring, mert benézték a közbeszerzési törvényt

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) kétszer 4 millió forintra bírságolta a Hungaroring Sport Zrt-t, mert a cég közbeszerzés kiírása nélkül szerződött le 235 millió forintért nézőtér fejlesztési munkákra 2019 tavaszán – derül ki a Közbeszerzési Hatóság határozatából. A Hungaroring az egyik bírságot a közbeszerzési eljárás miatt kapta, a másikat pedig azért, mert a döntés meghozatalakor az eredeti állapot már nem volt helyreállítható.

A vizsgálatot a Miniszterelnökség Közbeszerzési Ellenőrzési Főosztálya indította hivatalból, miután a Hungaroring a kötelező, évenként kétszeri adatszolgáltatás keretében megküldte a közbeszerzési értékhatárt el nem érő szerződéseit. Azonban ez a szerződés az uniós értékhatárt ugyan nem érte el, de a hazait igen, ráadásul a cég a beruházást teljes egészében az innovációs minisztériumtól kapott támogatásból finanszírozta.

A Hungaroring az eljárásban lényegében azzal védekezett, hogy eddigi beszerzései nem tartoztak a közbeszerzési törvény hatálya alá, ezért benézték a vonatkozó jogszabályhelyet, azt hitték, nem kell közbeszerzést kiírniuk. A cég azzal is indokolta a hibát, hogy „rendkívül szűk határidő állt rendelkezésére az eljárás lefolytatására, különös tekintettel a támogatási szerződés időbeli hatályára, az időjárási körülményekre, a sportrendezvények időbeli ütemezésére”.

Hirdetés

A Hungaroring nemcsak a versenyzőket, a szurkolókat is próbára teszi

A kedvencek látványának az eufóriája, az autók mellbevágó hangja és a lelátók közösségi élménye nyilván elhomályosítja a kényelmi szempontokat, de tény, hogy a Hungaroring már jó ideje retró hangulatot áraszt.

Ezen felül a Hungaroring előadta, hogy közbeszerzést ugyan nem írtak ki, de versenyeztették a szóba jöhető vállalkozásokat, és egyébként is, ha kiírtak volna közbeszerzést, arra úgyis csak azok a cégek jelentkeztek volna, akiket meghívtak az eljárásra. Mindez természetesen nem hatotta meg a KD-t, a közbeszerzési szabályok megsértésének tényét ugyanis mindez nem befolyásolja.

A megbízást egyébként a Bont-Tör Építőipari Zrt. kapta, a cég állítása szerint jóhiszeműen vállalta a munkát.

Megszólalt egy büfés: ezért olyan drága minden a Hungaroringen

Egy büfés szerint mindenki belekényszerül a túlárazásba, mert három nap alatt milliós helypénzt kell kifizetniük.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag.ingatlan/20200123_A_Hungaroring_millios_birsagot_kapott_mert_veletlenul_beneztek_a_kozbeszerzesi_torvenyt#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Összeomlás jöhet, ha nem kap megint állami segítséget az építőipar

Összeomlás jöhet, ha nem kap megint állami segítséget az építőipar

Sokat tett az állam azért, hogy az elmúlt években az építőipar sikerágazattá váljon, de a …