2020. szeptember 24., csütörtökMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
2020.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Megjelentek a hajléktalanszállókon a munkájukat és lakhatásukat elveszített tömegek

Megjelentek a hajléktalanszállókon a munkájukat és lakhatásukat elveszített tömegek

A koronavírus-járvány, illetve a gazdasági hatásai máris mérhetőek a budapesti hajléktalanszállókon. A 24.hu cikke szerint komoly számban jelentek meg a szállókon olyan emberek, akik eddig munkásszállásokon, vagy olcsóbb albérletben laktak.

A lap szerint leginkább azokat érinti a lakhatási válság, akik most leállított gyárban dolgoztak, és kaptak mellé szállást, valamint olyan alkalmi munkából élők, akik a munkahelyükön tudtak aludni eddig. A fővárosi és vidéki munkásszállókról is érkeznek a hajléktalanszállókra emberek.

A magyarok mellett vannak külföldiek is, leginkább románok és ukránok vannak az új igénylők között, a számuk ezer főre tehető.

A cikk szerint a hajléktalan-ellátásban résztvevő szervezetek próbálják rávenni a munkásszállásokat, hogy

ne küldjék el az ott élőket, még akkor se, ha azok elvesztették a munkájukat.

A korábbi években ebben az időszakban a fővárosi hajléktalan szállók 70 százalékos telítettséggel üzemeltek, most viszont a teljes igénybevétel felé közelítenek.

A fővárosi önkormányzat ígérete szerint hamarosan megnyílik egy olyan, a járvány idejére kialakított hajléktalanszálló, amelynek kezdeti kapacitása később bővíthető lesz.

(Képünk illusztráció)

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag.ingatlan/20200331_Megjelentek_a_hajlektalanszallokon_a_munkajukat_es_lakhatasukat_elveszitett_tomegek#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 A beruházó szerint csak egy hangos kisebbség tiltakozik a tatai luxusszálló ellen

A beruházó szerint csak egy hangos kisebbség tiltakozik a tatai luxusszálló ellen

Július 11-re tüntetést szerveztek a tataiak a helyi polgármesteri hivatal elé, hogy tiltakozzanak az Öreg-tó …