2020. május 27., szerdaMa Fülöp napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.27. Fülöp Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Hajléktalanok menedékhelye lett a riói karnevál helyszínéből

Hirdetés

Hajléktalanok menedékhelye lett a riói karnevál helyszínéből

Menedékké alakították át a riói karnevál szambaversenyeinek világhírű helyszínét, a Sambadrome-ot, ahol a koronavírus-járvány terjedésével szemben legvédtelenebbeket helyezik el. A Sambadrome-ba hétfőn érkeztek az első hajléktalanok. A riói városvezetés elsőként az időseket, a várandós és gyerekes anyákat fogadta.

A karneváli forgatag helyszíne nem az egyetlen rendezvényközpont Brazíliában, amelyet az új koronavírus okozta világjárvány miatt átalakítottak és a szomszédos Argentína ugyanígy hasznosítja a tágas épületeket.

A lelátók alatti három tanteremből tisztára takarított, jól szellőző hálótermeket alakítottak ki, hatvan ágyat már hétfőn elfoglaltak. A hatóság négyszázra tervezni növelni a számukat.

A szociális munkások megvizsgálják a beköltözőket, mutatnak-e tüneteket. Ha betegek, egészségügyi intézménybe irányítják őket. “Aki elfogadja, ezeken a szállásokon védelmet kap a járvány elől. Ők a népesség legsebezhetőbb része” – mondta el az AP hírügynökségnek Jucelia Oliveira Freitas, az önkormányzat szociális szakembere.

Hirdetés

A hajléktalanoknak kialakított menedékekkel a járvány terjedését akarják megállítani Rio államban. A városban több mint 500 az igazolt esetek száma, ez a második legmagasabb a brazil városok között Sao Paulo után. Brazíliában keddig 4661 esetet regisztráltak, 165-en haltak meg, 127-en gyógyultak fel az amerikai Johns Hopkins Orvostudományi Egyetem adatai alapján.

Mindezek ellenére néhány napja Jair Bolsonaro elnök arról szónokolt, hogy szerinte nincs értelme elkülöníteni a lakosokat egy “enyhe influenza” miatt. “A vírus megérkezett, és hamarosan odébbáll” – vélekedett a szélsőjobboldali vezető. Hangsúlyozta, hogy a munkahelyeket meg kell tartani, és a családok jövedelmét biztosítani kell. Az elnök bírálta némely, állami kormányzó által hozott intézkedést, egyebek között azt, hogy Sao Paulo államában kedden az egész lakosságra vonatkozó karantént rendeltek el. “Nincs miért bezárni iskolákat”, amikor a világjárvány által a világon leginkább érintett emberek 60 év felettiek – fogalmazott.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag.ingatlan/20200331_hajlektalan_menedekhely_koronavirus_jarvany_rioi_karneval_sambadrome#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Összeomlás jöhet, ha nem kap megint állami segítséget az építőipar

Összeomlás jöhet, ha nem kap megint állami segítséget az építőipar

Sokat tett az állam azért, hogy az elmúlt években az építőipar sikerágazattá váljon, de a …